• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

18.01.2017

18:34

ŠIPTARSKO NASILJE NE PRESTAJE! Grudvama s kamenicama na minibus koji prevozi Srbe iz Suvog Dola!

Vesti

ŠIPTARSKO NASILJE NE PRESTAJE! Grudvama s kamenicama na minibus koji prevozi Srbe iz Suvog Dola!

Podeli vest

Minibus koji prevozi meštane iz srpskog dela Suvog Dola do Kosovske Mitrovice, već mesec dana je na meti albanskih mladića, koji ga gadjaju grudvama s kamenicama što plaši putnike, kako sami kažu

Tako je danas oko podneva polomljeno vetrobransko staklo autobusa, potvrdli su putinici koji taj prevoz koriste svakodnevno. Oni su dodali da su ti napadi učestali u poslednjih mesec dana, a da njihovo obraćanje policiji nije dalo rezultat.

Suvi Dol je jedino multietničko selo nadomak severne Kosovske Mitrovice, sa 70 srpskih porodica, 40 domaćinstava i 36 porodica u zgradi podignutoj sredstvima Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo.

- Incident svaki put prijavimo policiji koja ništa ne preduzima. Svaki dan doživljavamo stres, sa napetošću odlazimo i vraćamo se. Putnici su svih uzrasta jer im je život usmeren ka Kosovskoj Mitrovici, deca idu u škole, studenti na fakultete, radnici na posao - rekla je  jedna od putnica koja je svedok učestalih napada. 

Prema njenim rečima, iako je Suvi Do samo na trećem kilometru od Kosovske Mitrovice, putovanje je vrlo stresno i napeto jer se "nikada ne zna šta će 'komšijama' pasti na pamet, da li će nas kamenovati, zaustaviti...".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SNS

pre 7 godina

Nije podignut sredstvima nikoga, osim naroda Srbije. Koji citav zivot izdvaja za to Kosovo. A ti isti srbi su te gradjevine prodavali po dva puta. I ko koga ovde .ebe. Nikome nikada dobro nije donelo. I nikada nece. Prokleta zemlja. A ovi sto bucu neka idu dole da se bore. Ne znaju ni kako izgleda.

marko

pre 7 godina

Izdrzite braco srbi, jos malo, naucicemo mi tu bandu lepom ponasanju.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set