• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2017

07:34

POČELO JE! Od danas možete slati koverte sa fiskalnim računima za nagradnu igru "UZMI RAČUN I POBEDI"!

Vesti

POČELO JE! Od danas možete slati koverte sa fiskalnim računima za nagradnu igru "UZMI RAČUN I POBEDI"!

Podeli vest

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", počinje zvanično danas, jer od danas građani mogu besplatno da šalju koverte sa najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova izdatih u 2017. godini sa iznosima od najmanje 100 dinara



Nagradna igra, čiji je cilj motivisanje građana da se uključe u borbu protiv sive ekonomije i podigne poreski moral kod građana, traje do 1. aprila.

Računi i slipovi se šalju isključivo u kovertama koje se besplatno preuzimaju u Poštama Srbije i njihovo slanje je besplatno, odnosno ne naplaćuje sei poštarina.

Na kovertama za nagradnu igru naznačena je adresa slanja, a građani samo treba da napišu svoje podatke - ime i prezime, adresu, poštanski broj ili adresni kod, kao i kontatk telefon radi lakše komunikacije ukoliko pošiljalac bude izvučen.

Jedna osoba može poslati neograničen broj koverti sa računima ili slipovima.

Među nagradama su putovanja, automobili, tehnička roba, a glavna nagrada je stan u Beogradu.

Planirana su četiri izvlačenja nagrada, a prvo će biti 12. marta.

Sa nagradnom igrom "Uzmi račun i pobedi", paralelno se organizuje i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, gde će nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biti wi-fi zona besplatnog interneta.

Kriterijumi za izbor najatraktivnijih lokalnih zajedica biće broj prikupljenih fiskalnih računa u odnosu na broj stanovnika i prosečna zarada na teritoriji lokalne samouprave, kako bi se eliminisale razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.

Priređivač nagradne igre ispred Vlade je Ministarstvo finansija u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a podršku pružaju i Poreska uprava, Državna lutrija Srbije i Republički sekretarijat za javne politike.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zemunac

pre 7 godina

Koja glupost na milion ljudi 1 stan stvarno dobar procenat za dobitak.

CICKA

pre 7 godina

Коверте јесу лепе али да нисте ни заседали и смишљали , да ништа нисте ни размишљали о томе како ће грађани слати рачуне за наградну игру већ да сте се само консултовали о наградама које треба да се доделе боље би прошли, зашто, зато што би грађани свакако куповали коверте, куповали би маркице такође , овако су грађани у добитку . Једном да се и грађани овајде , али питање колико се утрошило на плате оних који су смишљали наградну игру и ништа нису смислили .

NagradnaIgra

pre 7 godina

U Sremskoj Mitrovici u 13.00 nije bilo koverata!!!!

Dragan Marić

pre 7 godina

Kakva je to nagradna igra kad se nemogu dobiti koverte u pošti u Kikindi,navodno su dobili odrsdjeni broj koverata i više nema a dali će ih i kad biti nemaju pojma.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set