• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.03.2017

10:26

VOZAČI, PAMET U GLAVU: Danas pojačana kontrola vezivanja pojasa!

Vesti

VOZAČI, PAMET U GLAVU: Danas pojačana kontrola vezivanja pojasa!

Podeli vest

Saobraćajna policija danas će značajno pojačati kontrolu vezivanja sigurnosnih pojaseva kod učesnika u saobraćaju, saopštio je MUP. Ovo je deo zajedničke akcije koja će se sprovoditi na putevima u svim evropskim zemljama

Akcija će biti sprovedena u 31 evropskoj državi (28 država članica EU, Švajcarska, Norveška i Srbija), koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Kamuflaža
Akciju će sprovoditi i policajci u civilu, kao i vozila bez spoljnih obeležja policije

U akciji učestvuju sva vozila i motocikli bez spoljnih obeležja policije, a biće angažovani policajci u civilu, koji će uočavati prekršaje vozača i putnika.

- Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će istovremeno usmeriti aktivnosti i na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja telefona od strane vozača u toku vožnje. Takođe proveravaće se i informacije o vozilima, u kojima su uočeni prekršaji, prenositi patrolama koje će zaustavljati vozila i preduzimati zakonom propisane mere - navodi se u saopštenju.

MUP dodaje da korišćenje sigurnosnih pojaseva na svim sedištima značajno smanjuje rizik od stradanja u saobraćajnim nezgodama.

- U toku 2016. godine u putničkim vozilima su poginula 183 vozača i 98 putnika, dok je povređeno 6.890 vozača i 5.699. Od ukupnog broja nastradalih 55 odsto je stradalo na prednjem, a 45 odsto na zadnjem sedištu - podaci su MUP-a.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set