• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.03.2017

07:50

DANAS SU MLADENCI: Kakvo vreme bude danas, biće celog proleća...

Vesti

DANAS SU MLADENCI: Kakvo vreme bude danas, biće celog proleća...

Podeli vest

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Svetih 40 mučenika Sevastijskih - u narodu poznat kao Mladenci

 

Praznik mladih bračnih parova uvek se obeležava u vreme Vaskršnjeg posta. Međutim, kada Mladenci padnu u Čistu sedmicu, pravilo je da se pomeri u vikend pre.

Prema običajima, na ovaj dan žene ustaju rano i mese 40 kolačića, koji se nazivaju mladenčići, i simbolizuju dug, srećan i sladak život.

Kod naših starih, vlada verovanje da kakvo vreme bude danas, takvo će biti celo proleće: pa ako bude sunčano, pred nama je lepo vreme i mnogo sunca, sve do leta, a ako pada kiša, duva vetar i vremenske prilike nisu dobre, pred nama je turbulentan period.

Baš iz tog razloga trtebalo bi čim ustanete da pogledate kroz prozor, i vidite kakvo je vreme.

Ako budete "nabacili" osmeh na lice i budete imali pozitivne misli, veruje se da mlada možda i uspe da rastera oblake.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set