• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

18.04.2017

08:42

DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Meteorolozi upozoravaju: SNEG, POTOP I MRAZ U APRILU!

Vesti

DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Meteorolozi upozoravaju: SNEG, POTOP I MRAZ U APRILU!

Podeli vest

Zima se usred aprila na velika vrata vraća u Srbiju. Od srede do subote pred nama su izuzetno hladni dani za ovo doba godine. Ponovo se vraća jutarnji minus, a preko dana temperature će biti samo do deset stepeni, najavljuju meteorolozi! Nagli pad temperature pratiće jak vetar, obilne kiše, a u pojedinim krajevima vejaće sneg kao da je januar.

Prema prognozama, napadaće i do 50 litara kiše po kvadratu
Đorđe Đurić, meteorolog

Prema najavama stručnjaka, najkritičnije će biti u sredu i četvrtak, kada maksimalna dnevna temperatura neće biti viša od sedam stepeni, a tokom ova dva dana očekuje se da padne i do 50 litara kiše po kvadratu, što je na nivou petnaestodnevnog proseka za april.

Na snazi će biti narandžasti meteo-alarm za područja zapadne, jugoistočne, jugozapadne Srbije i Kosovo i Metohiju, a žuti u ostalim delovima zemlje usled snežnih padavina i obilnih kiša.

Meteorolog "Weather2Ambrella" Đorđe Đurić kaže da nas od večeras čeka pravi kijamet.

Macura: Opasno za srčane bolesnike

Doktorka Nada Macura iz beogradske Hitne pomoći apeluje na hronične bolesnike da tokom narednih dana povedu računa o svom zdravlju.
- Drastične temperaturne promene smetaju astmatičarima, ali najviše srčanim bolesnicima. Čim je počelo da se kvari vreme, bilo je više lekarskih intervencija jer niske temperature dovode do suženja krvnih sudova - kaže Macura.

- Već u noći između utorka i srede hladni talas zahvatiće celu zemlju. U sredu i četvrtak na Kopaoniku, Zlatiboru i Tari padaće sneg, a nije isključeno da proveje i u nekim gradovima zapadne Srbije. Ipak, u nižim predelima ne očekuje se formiranje snežnog pokrivača kao na planinama, gde očekujemo da dostigne visinu i do 30 centimetara - objašnjava Đurić i napominje da će nam sve do subote trebati zimska garderoba i kišobrani.

On kaže da gde u sredu i četvrtak ne bude padao sneg, biće obilne kiše i jakog vetra.

- Prema prognozama, napadaće i do 50 litara kiše po kvadratu, što je, primera radi, na nivou petnaestodnevnog proseka za ovo doba godine. Pritom, biće i mnogo hladno. Do razvedravanja će doći u petak, međutim u subotu će biti jutarnjeg mraza, što znači da će temperatura preći i u minus. Nešto toplije i bez padavina trebalo bi da bude u nedelju, međutim opet od početka naredne nedelje čekaju nas padavine i ovako nestabilno će sigurno biti do kraja meseca - kaže Đurić.

30 centimetara napadaće sneg na planinama

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu potvrđuju da se tokom narednih dana očekuju nagli pad temperature i obilne padavine, ali napominju da, prema sadašnjim izgledima, nema opasnosti od izlivanja reka i velikih poplava.

- Pratimo stanje i za sada ne vidimo veliku opasnost. Naročito obraćamo pažnju na sliv Jadra, kao i gornji tok Kolubare i Zapadne Morave, gde se lokalno očekuju velike padavine - objašnjavaju u RHMZ.

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deki

pre 7 godina

Pa mora se covek razboliti. Kakvo je ovo blesavo i prevrtljivo vreme , nikako da se prilagodis tim promenama !\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set