• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.J.

24.04.2017

11:13

OSTAJEMO BEZ RAKIJE: Mraz uništio ŠLJIVU!

Vesti

OSTAJEMO BEZ RAKIJE: Mraz uništio ŠLJIVU!

Podeli vest

Jak mraz je stopostotno uništio stabla šljive u opštini Blace. Žitelji kažu da je reč o nezabeleženoj katastrofi što se tiče voćarstva!
Public

Kako 80 odsto stanovništva opštine živi od poljoprivredne proizvodnje, pre svega od šljive, što se njih tiče godina je završena i sada slede samo nepotrebni izdaci!

- Situacija je više nego katastrofalna s obzirom da je šljiva uništena 100 odsto. Ovo je nenadoknadiv gubitak koji će se odraziti i na naredne godine. Poljoprivrednici će ove godine samo bacati pare na prskanje, kako bi barem očuvali list i stabala za naredne godine - kazao je predsednik opštine Blace Zoran Jozić.

On dodaje i da je 70 odsto usled iznenadne hladnoće uništen i rod višnje i jagode, a malo bolje je prošla jabuka koja je 50 odsto uništena.

Koliko su šljiva i voćarstvo važni za ovaj kraj govori i podatak da je u blačkoj opštini registrovano 2.170 gazdinstava , a broj stanovnika je po poslednjem popisu 11.700.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set