• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2017

10:47

MRAZ 'OBRAO' VOĆE U LEVČU! Bilans štete se očekuje posle 1. maja!

Vesti

MRAZ 'OBRAO' VOĆE U LEVČU! Bilans štete se očekuje posle 1. maja!

Podeli vest

Hladni talas, mraz, sneg i niske temperature, ižavale su velike štete na voću u Rekovcu i Levču, pretežno voćarsko - vinogradarskom kraju Srbije, izjavio je danas Tanjugu direktor Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Rekovac Ðorđe Stanojević

Opštinska komisija za procenu šteta od elementarnih nepogoda je i dalje na terenu i konačan bilans štete očekuje se posle prvomajskih praznika, dodao je Stanojević.

Prema procenama stručnjaka i vlasnika, mraz je, pre deset dana na ovom području "obrao" malinjake do 80 odsto, kupine 40 do 50 odsto, šljive oko 50 odšto i vinograde 30 do 50 odsto, istakao je Stanojević.

Rekovac je nerazvijena opština u Pomoravskom okrugu i Srbiji, pod malinjacima je 150 hektara, kupina je zasađena na 350 hektara, vinogradi na 600 hektara i šljive na 2.500 hektara.

Maline, kupine i šljive, posebno šljive, su se najviše prodavale na tržištu Ruske Federacije.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set