• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

28.04.2017

18:34

RAJ ZA GURMANE: U Novom Sadu otvoren Prvi festival tradicionalnih kuhinja!

Vesti

RAJ ZA GURMANE: U Novom Sadu otvoren Prvi festival tradicionalnih kuhinja!

Podeli vest

Prvi festival nacionalnih kuhinja "Food Planet", otvoren je sinoć na Trgu slobode, u centru Novog Sada, a prve večeri Novosađani su bili u prilici da probaju crnogorske nacionalne specijalitete i vina, kao i da uživaju u tradicionalnoj muzici. Planirano je da tokom 30 dana budu predstavljeni specijaliteti nacionalnih kuhinja iz isto toliko zemalja

- Ovaj festival je idealna prilika za Novosađane da se bez putovanja upoznaju sa gastronomijom određenih naroda. Sasvim je prirodno da se ovakav festival organizuje u Novom Sadu koji je multietnički grad - rekao je Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine grada Novog Sada.

Generalni konzul Crne Gore u Srbiji  Miodrag Kankaraš  predstavio je kačamak pravljen sa sirom i priganice prelivene medom,  koje je pripremilo Udruženje Crnogoraca iz  Vojvodine, a osim ovih jela publika je probala i čuveni njeguški pršut i vina .

- Crnogorska kuhinja definisana je reljefom i prirodom i svime što ona nudi – kazao je  Kankaraš.

Biljana Gavrić, direktorka produkcije Ninamedije, je  u ime organizatora uručila donaciju od 80.000 dinara direktorki Gerontološkog centra  Novi Sad Slavici Škrbić, koja je namenjena Prihvatilištu za odrasla i starija lica u Futogu, a sakupljena je na aukciji skulptura koje su izradili studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu i vajari Galerije Matice srpske tokom "Festivala ljubavi".

Festival nacionalnih kuhinja  organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set