• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

03.05.2017

13:32

UDAR NA BUDŽET! Više od 100.000 evra za ujede psa i padove u Novom Sadu!

Vesti

UDAR NA BUDŽET! Više od 100.000 evra za ujede psa i padove u Novom Sadu!

Podeli vest

Grad Novi Sad je zbog ujeda pasa lutalica, padova u šahtove, slivnike i rupe, kao i zbog okliznuća na snegu i ledu, u prethodnoj godini platio 14,3 miliona dinara na ime odštete građanima, navodi se u Izveštaju o radu novosadskog Pravobranilaštva

 

Na naknadu štete zbog ujeda pasa odnosilo se 2.004 predmeta, a za sve njih je karakteristično da je u svim slučajevima Grad tužena strana, sam ili solidarno sa JKP "Zoohigijena i veterina". 

- Tužbeni zahtevi u ovim predmetima uglavnom se usvajaju u celosti, a broj ovih predmeta ima tendenciju rasta u odnosu prethodne godine. Na osnovu Pravilnika o mirnom rešavanju sporova za naknadu štete usled ujeda pasa, pravobranilaštvo je sačinjavalo sporazume o vansudskom poravnanju, a tokom prošle godine stiglo je 288 ovakvih zahteva. Od toga 225 je pozitivno rešeno, a 16 negativno, a to su bili slučajevi lažnih ujeda. Prosečna visina novčane naknade koja je po pravilniku isplaćivana na ime štete kreće se u rasponu od 40 do 90.000 dinara - navedeno je u izveštaju, koji su usvojili odbornici Skupštine grada Novog Sada.

Kada su u pitanju padovi u slivnike i rupe, Pravobranilaštvo je tokom prošle godine vodilo 1057 sporova, a kako se navodi u izveštaju, i broj predmeta ove vrste ima tendenciju rasta u odnosu na prethodne godine.

Odbornici iz vladajuće koalicije u Novom Sadu smatraju da je  problem ujeda pasa i nezatvorenih šahtova nije tako jednostavan i da se on mora rešavati u široj saradnji među institucijama sistema - od kažnjavanja vlasnika koji ne čipuju svoje ljubimce, do veće angažovanosti policije u hvatanju kradljivaca poklopaca šahtova i slivničkih rešetki.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 6 godina

Pa neka slede ideje one q Briziti Bardo pa ce bankrotirati. Em od stvarnog ujeda, em od imitacija. Bezbolnije vam je ukloniti zivotinje tamo gde im je mesto.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set