• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: AMSS

13.05.2017

16:57

ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU: U organizaciji AMSS širom Srbije održano tradicionalno učeničko takmičenje!

Vesti

ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU: U organizaciji AMSS širom Srbije održano tradicionalno učeničko takmičenje!

Podeli vest

U organizaciji AMSS u Pionirskom gradu u Beogradu, i u 29 okruga u Srbiji, danas je uspešno održano i 48. po redu najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”

Takmičenje u teorijskom delu, počeo je u 9 časova rešavanjem saobraćajnih testova, a nastvaljeno je  nadmetanje u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev istakao je na proglašenju pobednika, da su naša deca više puta u protekloj deceniji u evropskom takmičenju “Šta znaš o saobraćaju” bila evropski prvaci, što govori o tome, da dosadašnji predan rad nastavnika, dece i organizatora, u kontinuitetu donosi dobre plasmane na međunarodnim nastupima.

On je poželeo da se ove godine dobro pripreme i pokušaju  ponovo da odbrane boje Srbije i predstave našu zemlju u najboljem mogućem svetlu.

AMSS i AMS Osiguranje godinama uspešno zajednički organizuju akciju “Šta znaš o saobraćaju” što dokazuje da kao društveno odgovorne institucije značajno doprinose razvoju svesti o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih u našoj zemlji.

AMSS

Zato ćemo se i dalje, iz godine u godinu, truditi da ovo takmičenje bude još masovnije, odnosno da uključimo što više škola iz Srbije i Beograda, rekao je Dejan Jevtić, predsednik Izvršnog odbora u AMS Osiguranju, dodelivši nagrade najboljima na gradskom takmičenju.

Najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja pokazali su se osnovci sa Zvezdare, drugi po uspehu su takmičari sa Novog Beograda, a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola iz Grocke.

U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, koje će se u Beogradu održati 26. i 27. maja, u ekipu Beograd 1 plasirali  su se učenici Anđela Prijović sa Zvezdare ( C ), Mirko Tomović iz Obrenovca ( C ), Teodora Sekeša sa Novog Beograda ( B ) i Nemanja Tomović iz Obrenovca ( B ), dok su mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili učenici sa Zvezdare Ana Andrejević ( C ), Nemanja Mitrović ( C ), Andrija Ilić ( B ) i Vanja Nedeljkov iz Surčina ( B ).

NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA! Uspeh srpskih motociklista na Svetskom šampionatu

Posle nacionalnog finala, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 - 12 godina) predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu, koje se ove godine održava početkom septembra u Albaniji.

(FOTO) VELIKI USPEH srpskog moto tima na jubilarnoj trci 24 sata Le Mana



Ovo takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je i ove godine održano uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

JEDNAKI ZA SVE! Ministarstvo za rad i AMSS predstavili ručne komande za osobe sa invaliditetom


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set