• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. C.

17.05.2017

12:52

NA KONJU PRIKUPLJA POTPISE ZA UDAR NA NATO: Zločinci ne smeju proći nekažnjeno!

Vesti

NA KONJU PRIKUPLJA POTPISE ZA UDAR NA NATO: Zločinci ne smeju proći nekažnjeno!

Podeli vest

Stevan Šimonović (71) iz sela Lojanice kod Vladimiraca počeo je da prikupljanja potpisa za peticiju kojom se od nadležnih traži ispitivanje posledica NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine

Uspavane Posavotamnavce, ovaj poznati vladimirački avanturista, zaljubljenik u istoriju i kulturni radnik uspeo je dobro da razmrda jer se u akciju zaputio na konju! Za samo dva sata u centru Vladimiraca prikupio je nekoliko desetina potpisa.

Važniji im rijalitiji

Prikupljanje potpisa, Stevan Šimonović iskoristio je i da sprovede malu anketu među svojim sugrađanima. Ispostavilo se da su Vladimirčani upućeniji u rijaliti programe, nego u karcinom.
- Svi ispitanici su znali da objasne šta je rijaliti program, ali je retko ko znao da odgovori na pitanje šta su maligne bolesti, kako nastaju i da li su zarazne. Malo njih je čulo za Hirošimu i Nagasaki, a osiromašeni uranijum povezivali su sa bombardovanjem i Amerikom - navodi Stevan.

- Već godinama razmišljam o tome koliko je bombardovanje doprinelo velikom broju obolelih i umrlih od malignih bolesti u mojoj sredini. Pre osam godina, i ćerka mi je obolela od leukemije, ali danas je dobro. Sve više je ljudi koji umiru od raka i smatram da to nije slučajno - priča Stevan.

Iako je dugo nameravao da u Vladimircima pokrene akciju u kojoj bi se od nadležnih tražilo da se utvrdi šta nam je ostavilo NATO bombardovanje, nije imao hrabrosti, jer kako kaže, za tu problematiku je laik.

- Sve se promenilo kada sam nedavno pročitao intervju dr Danice Grujičić i saznao da je veća grupa intelektualaca različitih profila pokrenula inicijativu za ispitivanje posledica NATO bombardovanja. A onda smo, moj drugar Mića Gašić i ja, iskoristili pijačni dan u Vladimircima, postavili štand za prikupljanje potpisa, uzjahao sam konja i sa panoom i megafonom krenuo da pozivam narod na potpisivanje - priča Stevan.

Za svega dva sata, prikupljeno je nekoliko desetina potpisa, a Stevan Šimonović namerava da i u narednim danima akciju nastavi. Potpise će dostaviti na adrese dr Danice Grujičić i nadležnih ministarstava. 

Stevan Šimonović u žižu javnosti dospeo je 2012. godine kada je na konju iz Lojanica krenuo na put do Kumanova, dug 600 kilometara.

Na ovaj podvig osmelio se u čast srpskih junaka poginulih u Kumanovskoj bici. Na žalost, kod Ivanjice konj kojeg je jahao teško se povredio, tako da je put morao biti prekinut. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BorisDe

pre 6 godina

Pravi patriota. Još jednom kažem svim ovim nedokazanim "četnicima" ovde: SAD je možda uložila u Srbiju više para nego Rusija ali to je sve zbog interesa i da te drže u nekakvoj šah-mat poziciji, otvara nam se EUA market, gde su naši PRIJATELJI koji nas nisu bombardovali a ne kao SAD-EU market, gde su naši NEPRIJATELJI koji su nas bombardovali i koji žele da nas izbrišu potajno sa svojim demonizovanjem u medijima i zlodelima. U Rusiji npr. nije više pobedio "komunizam" (imali su cca. 20%), pa zato prestanite da kenjate protiv Rusije oj veliki četnici "mladi" koji nemate pojma šta je četniški pokret. Srbija-Rusija-Belorusija-Kina pakt! Nikad u EU i nikad u NATO. nato=blato a i eu je u nato

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set