• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2017

23:33

SRBIJA PAMTI HEROJA SA KOŠARA: Odata počast potpukovniku Goranu Ostojiću!

Vesti

SRBIJA PAMTI HEROJA SA KOŠARA: Odata počast potpukovniku Goranu Ostojiću!

Podeli vest

Polaganjem venaca i cveća, rodbina, pripadnici Vojske Srbije, oficiri Komande Specijalne brigade Vojske Srbije iz Pančeva, oficiri 63. padobranskog bataljona iz Niša, prestavnici SUBNOR-a, odali su počast potpukovniku Goranu Ostojiću heroju sa Košara

Komemorativna svečanost održana je ispred biste Ostojića u holu Osnovne škole u Jagodini, koja nosi njegovo ime.

Na bistu Ostojića, rad Olje Ivanjicki, cveće su položili otac, brat, supruga i sin Ostojica, učenici i nastavnici škole, a upriličena je i svečena akademija.

(VIDEO) U SLAVU SRBIJE: Heroji sa Košara dobijaju spomenik!

Goran Ostojić, jedan od najboljih oficira mlade generacije Vojske SCG, komadant 63. padobaranske brigade poginuo je 28. jula 1998. godine nedaleko karaule "Košare" na granici Srbije i Albanije.

KANCELARIJA ZA KIM: 18 godina od napada na Košare!

Rođen je 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa. U Jagodini, gde mu i sada žive roditelji, završio je osnovnu školu i Gimnaziju. Posle završene Vojne akademije raspoređen je u 63. padobransku brigadu Niš. 

Tanjug

Bio je najmlađi načelnik te brigade. Poginuo je u borbi sa albanskim teroristima. Odlikovan je ordenom za hrabrost.

Komemporativna svečanost Ostojiću, biće održana i u Rekovcu, kraj njegovog spomenika u parku između zgrade Skupštine opštine, Poljoprivredno veterinarske škole i Osnovne škole "Svetozar Marković".

HARADINAJ PREVRŠIO SVAKU MERU: Početak stvaranja velike Albanije, zločinac planira da slavi na KARAULI KOŠARE!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomas Gustaffson

pre 6 godina

Slava heroju! Srbija pamti branitelje otačbine! Pamti i čeka!

Ljubo

pre 6 godina

Neka Bog primi u Carstvo Nebesko ,sve nase srpske Heroje...

zole

pre 6 godina

Kada ce vec jednom snimiti film o nasim herojima sa kosara.Sramota je da 18 godina nakon herojskog otpora mladih vojnika i oficira koji su branili zemlju od albanskih terorista nije snimljen igrani film koji bi velicao taj herojski cin.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set