• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.05.2017

14:06

SUNCE ĆE NAM GLAVE DOĆI! U naredna tri dana OPASNO VISOK indeks UV zračenja u Srbiji! KRITIČNO U NEDELJU!

Vesti

SUNCE ĆE NAM GLAVE DOĆI! U naredna tri dana OPASNO VISOK indeks UV zračenja u Srbiji! KRITIČNO U NEDELJU!

Podeli vest

Nemojte nikako da zaboravite da nosite naočare za sunce, a posebno se potrudite da ne izlazite napolje u periodu od 11 do 16 časova

Sunce će naredna tri dana pržiti, s obzirom na to da će indeks UV zračenja biti veoma visok u većini mesta u Srbiji, pokazuju prognoze.

Pixabay/RHMZ

U Srbiji se stepen UV zračenja meri indeksom od jedan do deset, a ono će u naredna tri dana u većem delu naše zemlje biti sedam ili osam, što je veoma visoko na skali UV indeksa.

S obzirom na prognozu RHMZ, čini se da će ove vrednosti za vikend biti samo zagrevanje s obzirom na to da će u ponedeljak u mnogo više gradova zračenje biti vrlo visoko, odnosno njegova vrednost biće osam.

Takve su prognoze i za Kikindu, Zrenjanin, Novi Sad, Palić, Sombor, Loznicu, Kraljevo, Požegu, Kopaonik...

Građanima se preporučuje da u najtoplijem delu dana od 11 do 16 časova, ne izlaze napolje, ali ako moraju, da pre izlaganja suncu, na kožu namažu zaštitnu kremu. Obavezno je nošenje naočara za sunce.

RHMZ
RHMZ

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kliker

pre 6 godina

informerci ne nasedajte na cionisticke provale,hitno nam je neophodan vitamin D,

re

pre 6 godina

...kao što nas je učio ajnštajn(u toku je predivna serija o životu velikog genija i njegove srbske supruge naučnika mileve marić)...svetlost je sastavljen od fotona koji poseduje i određenu energetsku vrednost...vidljive boje nisu opasne ali uv svetlost izaziva oštečenja kože jer naša koža odlično apsorbuje uv energije fotona...izlaganja suncu u koži stvaraju opasne vrste kiseonika i slobodne radikale što dovodi do oštečenja kože...još dublji prodor uv energije uništava kolagen, strukturni protein pa koža puca, gubi elastičnost i javljaju se bore i starenje...prvo sprečiti preterano izlaganje suncu ili koristiti kreme sa uv filterima...avobenzon i cink oksid a drugi mogu izazvati razne alergije...ali ipak je sunčanje u senci najzdravije, zar ne...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set