• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.06.2017

08:29

OPASNO! EKSTREMNO visok stepen UV zračenja u Srbiji, evo kojih PRAVILA MORATE DA SE PRIDRŽAVATE!

Vesti

OPASNO! EKSTREMNO visok stepen UV zračenja u Srbiji, evo kojih PRAVILA MORATE DA SE PRIDRŽAVATE!

Podeli vest

Stepen UV zračenja, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će u celoj Srbiji biti biti 9 i 10, osim na Kopaoniku - 11, što se smatra ekstremno visokim

 

 

U Srbiji će danas biti veoma visok indeks UV zračenja, pa se svima preporučuje da se ne izlažu suncu ili da u slučaju izlaska napolje obavezno prekriju kožu, stave zaštitnu kremu i nose naočare za sunce.

U Srbiji se stepen UV zračenja meri indeksom od jedan do 11, a ono će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), uglavnom biti 9 i 10, osim na Kopaoniku - 11 što se smatra ekstremno visokim.

Po 10 će indeks iznositi na Zlatiboru, u Sjenici i u Peći a 9 u ostatku Srbije -  u Beogradu, Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Loznici, Valjevu, Smederevskoj Palanci, Požegi, Kraljevu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu, Vranju...

Najniži stepen UV zračenja biće u Vršcu - 8.

RHMZ

Visoko zračenje očekuje nas i sutra, dok će prema sadašnjim prognozama u sredu biti za koji indeks niži.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 6 godina

Botno je da nema na listi cetvrtog po velicini grada u Srbiji....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set