• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

14.06.2017

23:16

(VIDEO) PADAO GRAD VELIČINE LEŠNIKA! Snažno nevreme pogodilo ivanjička sela!

Vesti

(VIDEO) PADAO GRAD VELIČINE LEŠNIKA! Snažno nevreme pogodilo ivanjička sela!

Podeli vest

Tokom popodneva opštinu Ivanjica je pogodilo snažno nevreme. Jaku kišu zamenio je grad veličine lešnika, oštećeni su malinjaci, ali i drugi zasadi, a šteta je načinjena i na automobilima u gradu

Najjači grad padao je u selu Lisa. Kako bi spasili voćke neki meštani su ručno pokušavali da uklone velike količine leda iz protivgradnih mreža.

Na drugom kraju opštine, u Raščićima, sa nevericom obilaze zasade voća. Nekoliko sati nakon nevremena led se nije otopio a štete su vidljive.

- Bilo se naoblačilo i to je dudnjalo i to je srokalo za jedno pola sata i uništilo - rekao je Sredoje Čakarević, meštanin Raščića.

Miodrag Bujošević, iz istog mesta, kaže da od 1971. nije bilo ovakvog grada - grad mu  je uništio 50 do 70 odsto zasada.

Gradonosni oblaci zahvatili su desetak sela i deo gradskog područja. Kako navode u opštinskoj upravi, zbog opasnosti od novog nevremena, crveni meteoalarm bio je na snazi u svim protivgradnim stanicama do večeri.

- Nevreme je sprečeno, u velikim razmerama je moglo da bude. Konkretno, strelci su sa protivgradnih stanica ispalili 35 raketa. Svi su strelci bili na stanicama, dejstvovalo se sa 10 njih. Što se tiče nekih mera saniranja, prvo moramo formirati komisiju koja će izaći na teren da vidimo kolike su štete - rekao je Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Prema prvim procenama nadležnih, najviše štete ima u zasadima maline i kupine. U pojedinim selima stradale su i ratarske kulture, posebno kukuruz.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set