• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

15.06.2017

10:34

TEODOSIĆI KUPILI KAMP "BREZA"! Čuveni košarkaš i njegov brat OŽIVLJAVAJU DIVČIBARE!

Vesti

TEODOSIĆI KUPILI KAMP "BREZA"! Čuveni košarkaš i njegov brat OŽIVLJAVAJU DIVČIBARE!

Podeli vest

Kamp Breza na Divčibarama prodat je preduzeću Sport agent iz Beograda, čiji su vlasnici Jovan i Miloš Teodosić, valjevski košarkaši.

- Divčibare sada imaju realnu šansu da ožive i grad će dati svoj doprinos kroz infrastrukturu - kaže tim povodom zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

- Prodaja kampa je posao koji traje već tri godine i započet je pregovorima sa HTD-om Vujić. Ti pregovori su propali, a kompanija Vujić nije našla za shodno da prihvati ponudu Teodosića da budu baza za njegov kamp. Oni su tada odlučili da iskoriste šansu na Srebrnom jezeru i investirali su tamo. Uvidom u plan regulacije shvatili smo nakon toga da gradnja nije ni bila moguća. Tamo smo na gradskim parcelama mogli da pravimo samo parkove - objašnjava Jeremić početke pregovora. 

Kako kaže, nakon toga Grad je pristupio izmeni plana regulacije i novi plan u potpunosti je promenio izgled Divčibara, stavljajući gradske parcele u funkciju. 

- Ponovo smo ušli u pregovore sa braćom Teodosić da dođu na Divčibare. Sada je ugovor doveden do kraja i ušli su u kupovinu za 206.000 evra, a na nama je da kao lokalna samouprava pomognemo da njihov projekat koji vredi više miliona evra bude realizovan uz prateću infrastrukturu, kaže Jeremić i dodaje da se moraju intenzivirati projekti i radovi na gradnji kanalizacije, pristupnih puteva i elektro mreže - kaže on. 

Na mestu sadašnjeg kampa biće izgrađen hotel sa minimum 80 soba, sa kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom, restoranom, kafeom, prodavnicom i ekonomskim i programskim sadržajima. Novi kupac preuzeće i obavezu gradnje zatvorene sportske sale sa pomoćnim sadržajima. 

Kupac će imati obavezu i da izgradi unutrašnje saobraćajnice sa parking prostorom, ali i otvorene sportske terene za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tito

pre 6 godina

Bravo, bar jedna lepoa vest iz Srbije a ne novi premijer, koji ce biti gori od prethodnog.

zora vukasinovic

pre 6 godina

tako je malo trebalo ali svevisnji je odlucio drugacije. tacnije bi sudjeno pa nesudjeno da nesudjena punica napuni divcabare na zadovoljstvo zeta kcerke i cele srbije.nepravda sto bi kalimero znao reci!

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set