• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

21.06.2017

08:11

U SRBIJI KO U RERNI! Za vikend 37 stepeni, a PAKLENE VRUĆINE do početka jula!

Vesti

U SRBIJI KO U RERNI! Za vikend 37 stepeni, a PAKLENE VRUĆINE do početka jula!

Podeli vest

Narednih dana u Srbiji će biti pravo letnje vreme, a za dane vikenda očekuju nas tropske temperature, kada će maksimalna dnevna iznositi čak 37 stepeni, upozoravaju meteorolozi!

 


Za vikend će biti tropski toplo sa 37 stepeni i tako vreme će potrajati do kraja meseca
Branko Bjelić, meteorolog, RHMZ

Prema njihovim rečima, ovako visoke temperature biće sve do 29. juna, a na području Beograda i Vojvodine one ni noću neće drastično padati, pa će i noći biti veoma tople.

Meteorolog "Weather2Umrella" Đorđe Đurić kaže za Informer da će u narednom periodu pored visokih temperatura biti i suvo vreme, tek ponegde će se smenjivati sunce i oblaci, ali neće biti kiše.

- Danas će posle toplog dana na severu i zapadu zemlje biti uslova za pljuskove sa grmljavinom. Od četvrtka kreće postepen porast temperature, koja će maksimum dostići u petak i za dane vikenda sa maksimalnih 37 stepeni - kaže Đurić i dodaje da će tih dana indeks UV zračenja biti veoma visok.

- Ukoliko ste u mogućnosti, izbegavajte preterano izlaganje suncu, posebno od 10 do 16 časova kada je najveće UV zračenje. Naravno, važno je i dobro se zaštititi kapama, naočarima, kremama... - apelovao je Đurić.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Branko Bjelić potvrđuje za Informer da će u periodu od 23. do 29. juna biti veoma toplo vreme sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine.

- U petak i za dane vikenda biće tropski toplo, sa temperaturama do 37 stepeni i tako će potrajati do kraja meseca - kaže Bjelić i dodaje da će se trend visokih temperatura nastaviti i do polovine jula meseca, s tim što nas samo na početku meseca očekuje blagi pad temperature.

- Početkom jula biće promenljivo vreme sa češćom pojavom kiše i grmljavine sa blagim padom temperature, ali će i ona biti prava letnja, oko 30 stepena - rekao je Bjelić.

Vrelo i sušno leto

Tanjug

Jasminka Smailagić, načelnica Odeljenja za monitoring klime i klimatske prognoze u RHMZ-u, kaže za Informer da nas očekuje toplo leto sa srednjim sezonskim temperaturama od 21 do 25 stepeni, a u višim predelima od 13 do 19 stepeni.
- Biće između 30 do 55 tropskih dana, u brdsko-planinskim predelima do devet takvih dana. Toplotni talasi se očekuju u julu i avgustu, a u Beogradu se prognozira oko 11 tropskih noći što znaci da temperatura tokom noći neće padati ispod 20 stepeni Celzijusovih - kaže Smailagićeva i dodaje da nas očekuje sušno leto.
- Očekuje se da će tokom sva tri letnja meseca biti manje padavina u odnosu na prosečne vrednosti. Broj kišnih dana tokom leta biće od 17 do 28 dana sa sezonskom količinom padavina od 130 do 250 mililitara - rekla je Smailagićeva.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set