• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2017

10:28

KAMBERI PONOVO PROVOCIRA: Srbija diskriminiše Albance!

Vesti

KAMBERI PONOVO PROVOCIRA: Srbija diskriminiše Albance!

Podeli vest

Gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi izneo je tvrdnju da "Srbija diskriminiše Albance u tri opštine na jugu Srbije" i zatražio pomoć kosovskih i albanskih institucija" kako bi se, kako je rekao, "poboljšao njihov položaj"

 

Kamberi je izjavio za prištinski "Kosova pres" da je "sve manje Albanaca u Medveđi i Bujanovcu", što on naziva "etničkim čišćenjem", prenosi RTK2.

Gradonačelnik Bujanovca ovu pojavu pripisuje poteškoćama sa kojima se, kako kaže, suočavaju Albanci u procesu obrazovanja, kao i lošoj ekonomskoj situaciji, za šta je, prema njegovom mišljenju, odgovorna Srbija.

- Možemo reći da su Albanci iz Preševske doline još uvek diskriminisani. Beograd ne brine o stanovništvu preševske doline. Ovde ne govorim o standardima Evropske Unije, čiji član Srbija želi da postane, već se ne poštuju čak ni neki unutrašnji standardi - tvrdi Kamberi.

On je pozvao vlasti u Prištini i Tirani da izrade "konkretan plan za poboljšanje položaja Albanaca koji žive u opštinama na jugu Srbije".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pik

pre 6 godina

Hocev oni da odu ali sa zemljom, imamo mi ogromih broblema ne samo u te tri opstine nego pocinjev oni vec da se sire oko leskovca i nisa

Mladjo

pre 6 godina

A ti lepo, a i ostali koima nije dobro u Srbiji, pasos u dzep pa pravac tamo hde je dobro. Srecan Vam put svima. Cao

nada

pre 6 godina

Pa idite u Albaniju ako vam se nesvidja Presevska dolina - vi ste istrebili Srbe !!!!!!!!!!!!!! Motiku i lopatu u ruke pa na posao !

Rendulic Milorad

pre 6 godina

Ostavljam po stoti put komentar i ako znam da ga necete objaviti.Ja nisam gzenofob ne mrzim neke nacije ali ovi su mi presli.On je gradjanin SRBIJE i ima da se ponasa prema SRBIJI sa postovanjom jer u njoj zivi.Ako se doticnom psihopati nesvidja neka ide u albaniju a ako nece ima ona sut karta.On samo truje okolo to znaci da je osoba nepodobna za okolinu.

Radovan

pre 6 godina

To je kriminalac i treba odvojiti posten Albanski narod od kriminalaca.Ne treba nasedati oni stite sebe to su najgori kriminalci!

Pol Pot

pre 6 godina

A gde ti je ta Presevska dolina? Postoji dolina Juzne Morave, a Presevo je neko seoce sa mesovitim stanovnistvom, gore na brdu, nikako nije u dolini pa da se to zove ``Presevska dolina``? To je prijatelju dolina Juzne Morave, Jablanicki i Pcinjski okrug SRBIJA! Malo koncentracije ne bi bilo na odmet!

Dule

pre 6 godina

Pa nek laje kad vlast uopste ne reaguje,umjesto da uhapse i rebnu ga nekoliko godina mi treba da slusamo kako pljuje po Srbima i Srbiji.Najedi pseto da te ujede.

dejan

pre 6 godina

srbija ni u kom slucaju ne daje manje podsticaja i redovnih sredstava pripadnicima siptarske manjine na podrucju oko preseva i bujanovca nego sto daje svojim drugim gradjanima na ostalim delovima zemlje.nevidim sta je to toliko izuzetno kod njih a ne recimo kod nas u sumadiji ili kod gradjana recimo kovacice. ono ima tu i faktor dodatnih troskova vojnih i zandarmerijskih baza na jugu bas zbog ucenjivackog potencijala tog zivlja. potrudite se dragi sugradjani iz okoline bujanovca i preseva da nas konkretnim potezima ubedite da nam te baze dole vise ne trebaju i eto dodatnih para za vase blagostanje.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Tipičan albanski način vodjenja politike?! Dok sve čiste pred sobom, na najbeskrupulpoznije i najsurovije načine, u svet šalju poruke da se vrši etničko čišćenje Albanaca?! Da li iz neznanja ili, što se radi o njihovim marionetama pomoću kojih treba da ostvare neke prljave političke ciljeve na Balkanu, "velike" evropske nacije poput, Nemaca i Francuza, da ne pominjem SAD, ove "minhauzenovske" laži prihvataju kao istinu, potom ih dalje plasiraju u javnost, preko svojih "objektivnih medija", čijoj buci i larmi teško može da odoli bilo koji prosečno neobrazovani i ograničeni mozak stanovnika tih zemalja. Srbija je već bila žrtva tih laži koje su širili najviši evropski zvaničnici. Setimo se plana "potkovica", setimo se 300.000 pobijenih Albanaca, setimo se 800.000 proteranih sa Kosova i Metohije, pa onih zatvorenih 100.000 na stadionu koji čekaju da budu streljani?! Za te gnusobe, koje su dostojne samo najvećih ljudskih mizerija, niko se čak nije ni izvinuo. Za stid i sramotu ti politikanti neznaju. Za to se mora imati obraz a obraz je medju njima suvišan deo tela. Prema tome i ova tupava i podla izjava ovog Albanca je samo početak ili deo neke medjunarodne ujdurme, ne bi li se dobili dalji ustupci na račun Albanaca i, naravno, na štetu Srba. Greška Srbije je što nečinjenjem pokušava da igra po notama koje joj serviraju njeni neprijatelji. Oni su, nažalost, u nekima od najmoćnijih evropskih država i SAD.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set