• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

30.06.2017

19:54

KREZUBA NACIJA! Srbija evropski rekorder po broju bezubih stanovnika!

Vesti

KREZUBA NACIJA! Srbija evropski rekorder po broju bezubih stanovnika!

Podeli vest

Srbija je evropski rekorder po broju krezubih i bezubih pacijenata, rekao je doktor Miodrag Šćepanović sa Klinike za stomatološku protetiku Stomatološkog fakulteta u Beogradu

- Tek 8,5 odsto stanovnika Srbije ima sve svoje zube, dok 9,3 odsto građana nema nijedan zub u vilici - rekao je Šćepanović za RTS.

Iako je protetika za veći broj stanovnika nedostupna, kaže Šćepanović, problem može da bude rešen i sa malim brojem implantata.

On kaže da je bezubost zdravstveni problem, jer mogu stradati i razni organi ako se žvakanje ne odvija kako bi trebalo.

Šćepanović je istakao da je u rešavanju stomatoloških problema važna podrška Ministarstva zdravlja Srbije, jer je stomatologija u okolnim zemljama ozbiljna privredna grana.

On navodi da već nekoliko godina stranci i dijaspora odmor koriste kako bi došli u Srbiju i "napravili lep osmeh".

- Oni ne dolaze samo zbog niskih cena, već i zbog dobrog kvaliteta i usluga koje dobijaju u Srbiji. Pratimo svetske trendove, idemo u korak sa bilo kojim zapadnom zemljom - rekao je Šćepanović.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
njh

pre 6 godina

Dolaze ljudi iz dijaspore pa normalno tamo to kostadesetine hiljada evra a ovke tri cetri hiljade, odakle meni te pare za mene i suprugu a zivimo od 350 evra mesecno nas troje. Oce li on da mi plati struju i ostale dazbine,kupi hranu i eventualno neku garderobu.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Ми Срби волумо свима - да "ПоказујемоЗубе"....Зато после и остајемо без њих...!!

Maki

pre 6 godina

Ma ja brinem o higijeni kod tih zubara. Ko njih kontrolise, kad ljude kao na pokretnoj traci menjaju, po 20 u danu. Ja bih platila i vise, samo da sam sigurna da je bezbedno, da je cisto i dezinfikovano.

jana

pre 6 godina

Ma nisu svi srbi krezubi samo muskarci ,zene su stavile zube a muzevi ne one idu i na more muzevi ne trebaju sta ce njima .Papani

Sloba

pre 6 godina

Ovo je,nazalost, brutalna istina. Ne treba ici dalje od raznih TV-programa, pa videti koliko je nas narod bezub.

blagoje supic

pre 6 godina

bese nekad besplatno pa bejahmo krezubi.navika da mislimo o zdravlju uvek bila i ostala slabost tj.losa strana.za ovo ima da okrivimo tita jer on je uvek glavni krivac zar ne?

Nikola Petronijevic

pre 6 godina

Pa naucite ih jos u vrticu da peru zube. Pokazite im crtani film Karijus i Baktus. Vodite ih na pregled kod zubara par puta godisnje. Jeftinije je od implantata. Pranje zuba jutro i vece. Konac redovno bar kad niknu stalne sestice. Tada nece biti potrebno "tih par implantata" za koje ti sto zube nemaju - ni para nemaju da ih plate a kamoli zubara da ih "usrafi". Preventiva je jos jeftinija. Posetite kliniku za decju stomatologiju - pitajte i njih.

lilit

pre 6 godina

Ne samo bezubi već i bolesti usta, kriva vilica. Na kraju su i čuveni Dom zdravlja Mažestik ukinuli, a na opštini Voždovac samo JEDAN protetičar na 150.000 stanovnika. Sve usmeravaju na privatnu praksu a narod ima 200 E platu....Problem je SIROMAŠTVO!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set