• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2017

10:40

VUČIĆ U ISTANBULU S TURSKIM BIZNISMENIMA: Glavna tema Turski tok, ali i značajne investicije!

Vesti

VUČIĆ U ISTANBULU S TURSKIM BIZNISMENIMA: Glavna tema Turski tok, ali i značajne investicije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje danas na najvećem energetskom forumu, 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu, gde će se bilateralno sastati sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, a od jutros je razgovarao sa predstavnicima turskog biznisa o investicijama u Srbiji

 

Vučić je razgovarao sa šefovima kompanije Taj Grupa, jedne od najvećih u oblasti tekstilne industrije, a koji su zainteresovani za ulaganje u Srbiji. Kompanija bi otvorila fabriku tekstila i razvojni centar, u kojima bi bilo zaposleno 1.500 - 2.000 radnika. 

Razmatrana je i mogućnost investiranja u više gradova u Srbiji, među kojima su Kraljevo, Raška i Loznica.

Predstavnici kompanije izrazili su zainteresovanost i za ulaganja u turističkoj oblasti, posebno u sferi banjskog turizma. 

- Srbija je plodno tlo za razvoj biznisa i investitorima pruža najbolje uslove - istakao je predsednik Vučić, što je preneo i predsedniku kompanije Yonetim Kuruluk Baskanij, Mesutu Topraku. 

Naftni kongres, koji se ove godine održava u Istanbulu, najveće je svetsko okupljanje u gasnoj i naftnoj industriji.

Najavljen je dolazak predsednika Azerbejdžana Ilham Alijev i premijera Albanije i Bugarske Edija Rame i Bojka Borisova, američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, 50 ministara, šefova vodećih svetskih naftnih kompanija i više od 6. 000 učesnika. 

Vučić je ranije najavio da će gasovod Turski tok biti ključna tema njegovih razgovora tokom posete Turskoj. 

U međuvremenu je "pala odluka" da Turski tok ide preko Srbije, a ne Hrvatske, dalje ka Turskoj, a najvećim delom je to ruski gas. 

Turski tok biće ključni projekat da se osigura snabdevanje Turske gasom i da se diversifikuju rute gasa ka Evropi, rekao je sinoć turski ministar energetike Berat Albajrak, na svečanom otvaranju Svetskog naftnog kongresa.  Ovaj projekat predviđa izgradnju gasovoda preko Crnog mora do evropskog dela Turske i dalje ka granici sa Grčkom.

Predsednik Vučić će o tome svakako razgovarati sa turskim kolegom Erdoganom, koji bi najesen trebalo da dođe u uzvratnu posetu Srbiji. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BorisDe

pre 6 godina

Turci su priznali Kosovo, kad bude Kurdistan hteo, Srbija treba odmah da ga prizna, pa da posle vide Turci i sami kako je to kad se nekome namesta i zeli zlo.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set