• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: opanak.net

20.07.2017

14:50

DR DANICA GRUJIČIĆ UVERENA: Neće biti zakona ni sile koji će sprečiti tužbu protiv NATO pakta zbog 1999. godine!

Vesti

DR DANICA GRUJIČIĆ UVERENA: Neće biti zakona ni sile koji će sprečiti tužbu protiv NATO pakta zbog 1999. godine!

Podeli vest

Doktorka Danica Grujičić povodom podataka BATUT-a o posledicama bombardovanja 1999. godine zastupa stav da građani imaju prava da znaju istinu, a da država ima dužnost da to omogući i da reaguje na te činjenice zbog čega se zalaže za to da koordinaciono telo ispita činjenice

 

- Nećemo odustati od zahteva da se formira koordinaciono telo koje će ispitati sve posledice. I naravno, ako se precizno matematički dokaže da smo u pravu, neće postojati zakon niti sila koje će sprečiti tužbu NATO paktu, da li pojedinačno zemlje članice ili alijansu to je pitanje za pravnike. Javlja se svakodnevno veliki broj vojnih lica, naučnika, lekara koji imaju podatke, ekonomista i pravnika koji su spremni da učestvuju u ovom poduhvatu - rekla je Dr Grujičić, a piše opanak.net.

Informer

Podaci BATUTA više su nego zabrinjavajući:

- Registrovani maligni tumori 2001 godine - 30 744
- Registrovani maligni tumori 2014 godine - 35 319 (+15%)
- Umrlo od karcinoma 2001 - 16 776
- Umrlo od karcinoma 2014 - 21 322 (27%)
- Od sist. maligniteta (leukemije/limfomi) oboleli 2001 - 734
- Od sist. malig. (leuk./limfomi)oboleli 2014 - 1539 (+110%)
- Umrlo od sistemskih maligniteta 2001 - 468
- Umrlo od sistemskih maligniteta 2014 - 1216 (+160%)
- Od 2001 do 2014 u Srbiji od sistemskih malignih neoplazmi umrlo je 12 585. Sistemski maligni tumori cine svega 5% od ukupnog broja svih tumora.
- VAŽNO! NATO je 1999. godine na Srbiju i Crnu Goru prosuo 186 Gbq (gigabekerela) uranijuma 238 čije je vreme poluraspada 4,5 milijardi godina. To je 18600 bekerela po jednom stanovniku. Dozvoljena doza je 80 bekerela godišnje po stanovniku. I da vas podsetim to je samo priča oko OU a pored toga se nalazi posebno zagađenje hemijom, gasovima, itd.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 6 godina

Treba nego sta da se kaze i dokaze koliko su nam zla i stete naneli u svakom pogledu zlotvori belosvetski,samo napred do konacne pobede za pravdu i istinu!!!!

Emer

pre 6 godina

Posolili su nas za sva vremena. Sa ovim posledicama moramo da zivimo. E Milosevicu moj da si bio pametan i potpisao sporazum u Rambujeu nebi Srbija patila , i nebi imali toliko obolelih i umrlih od karcinoma !\n

Marcco

pre 6 godina

Nije za sva vremena. Već za 4,5 milijardi godina uticaj radijacije će biti upola manji nego danas. Za 22 milijardi godina će biti tek duplo iznad prirodne radijacije

Vlada

pre 6 godina

Oni su spremni da uniste celi svet zarad njihove globalizacije i zastite njihovog kapitala a sve u ime demokratije.

Andrija

pre 6 godina

Sve treba tuziti. Ne samo NATO vec i pojedinacno. Pravda je na nasoj strani. Mndat UNO-a nije postojao. Tipican ratni zlocin.

boca

pre 6 godina

Ja stvarno neznam koja je ta Danica Grujičić i šta ona to izlaže ovom narodu.Nikad i slovima nikad Srbija neće da "proguta"bombardovanje Srbije i niko ne treba o tome da filozofira.Ućinili su nam nezapamćeno zlo i daće gospod bog da jednog dana za to da plate.

Vasko

pre 6 godina

Kakve veze Bog sa tim ima? Oni su jaci i od Boga. Nazalost.

BorisDe

pre 6 godina

Samo tuziti i tuziti do kraja, jedna mora da prodje. Krvnici zlotvori i biznis sotone. Smrt nato-u.

Vrca

pre 6 godina

Svaka cast ovoj iskrenoj doktorki ,velikom strucnjaku koja ima petlju otvoreno da govori o posledicama bombardovanja.Ostale njene kolege (ja sam pacijent hematologije KCS)sa dijagnozom policitemija vera(vrsta malignititeta krvi),samo cute o uzroku ili tiho sapucu pacijentima da je moguce obolenje od bombardovanja !Svaka cast dr Danici,pravnicima i ostalima sto ce tuziti Nato,samo napred i zao mi je sto necu biti ziva da vidim ishod tuzbe!

milan

pre 6 godina

Sada njih treba bombardovati i duplo baciti da im se tela raspadaju.Ima boga pokazace im Rusi itd sta ih ceka.

bubasvaba

pre 6 godina

Bravo da se nadje neko ko ce da pokrene istinu protiv FASISTA IZ NATOa ,ko ih zvao i zasto su to radili sto ne udare na severnu koreju nemoraju na RUSE ,KINEZE,IRANCE ITD ITD.

Anarhista

pre 6 godina

Ја, тужбе се примају у пентагону.

branko

pre 6 godina

Da li se zna prava istina o posledicama NATO bombardovanja rafinerije u Novom Sadu ? Možda ili se krije.Rafinerija 100% uništena,prosuto gorivo - ugljovodonici po zemlji koja je to upila,veliki požari velika ekološka zagađenost,neposredno su i bunari gradskog vodovoda u koji ser slivaju sva ta zagađenja,zračenja okoline na okolinu...i ...mi bi sa NATOm prijateljske odnose pa i zaslužili su,zar ne ?

ZN

pre 6 godina

Samo napred, bilo kakava pomoć ako treba javno oglasite - odazvaćemo se. Ako treba i referendum za tužbu. Zlotvori, umrle i poginule ništa ne može da vrati, ali bar neku satisfakciju ova zemlja da ima.

milica

pre 6 godina

Ova žena je primer hrabrosti! Pored spašavanja ljudskih života bori se i za svoj narod. Svaka čast na borbi... Sramota da od toliko muškarčina samo žena gura priču!

badza

pre 6 godina

Tužiti NATO obavezno.Ali,tužiti i države u okružrnju,primera radi Hrvatsku kao agresora za agresiju na Srbiju.Jer,poveljom Ujedinjenih nacija br.3314 se pod agresorom smatra država koja ustupi svoju teritoriju drugoj državi da bi ova izvršila agresiju na treću državu je i sama agresor.Prema tome sve države koje su ustupile svoju teritoriju NATO zločincima da izvrše čin agresije i bombarduje Srbiju su i sami po Međunarodnom pravu agresori.Srbija prema tom međunarodnom pravu može i mora da pokrene tužbu pred Međunarodnim sudom protiv svih država koje su učestvovale kao agresori nad Srbijom.

fizičar

pre 6 godina

koliko gluposti u jednom članku niti mere radioaktivnosti niste dobro odabrali haha, ali bitno je da za 4 milijarde godina..... kako to dobro zvuči a i cenjena doktorica traži masone u špricama vakcina protiv dečije paralize

Psihijatar

pre 6 godina

Kompleks više vrednosti,šta li?Vi ste(po vašem "skromnom" mišljenju)bogomdani da pričate o ovoj temi.Izvolite:nisam Vas do sada čuo g.Kiri!

KoleM

pre 6 godina

Danica postade fizičar vidim? Gde je diplomirala, na jutjubetu?

milorad

pre 6 godina

Даница Груичић велики стручњак,велики лекар и добра жена,једини лекар у Србији код кога сам био,оперсисала ме и жуте банке ми нико није ни тражио ни узео,лекарка и њен тим су за велико поштовање,Бог ти здравља да

Vrca

pre 6 godina

Tacno i iskreno!Bravo za uvazenu profesorku,vrhunskog strucnjaka,bravo!!!

maja

pre 6 godina

Poštovanje za gospođu i sve stručnjake koji imaju znanje da se konačno dokaže šta nam se sve radilo tokom bombardovanja.

Zivko

pre 6 godina

Dr,Dnica Grujicic i svi oni koji je podrzavju su 100% u pravu i sada vam je jasno zasto su 99% u USA glasali za Donalda J.Trumpa a ne za Hillary Clinton i svima je jasno zasto srbi nevole i nepodrzavaju Obamu

Vasko

pre 6 godina

Da samo sto tu tuzbu nikada necemo dobiti. Bice odbacena pre nego sto i dodje do suda.

Vid

pre 6 godina

Bravo doktorka, a vi vajni stručnjaci fizičar i KoleM gde ste do sada bili. Kažite ovom laičkom narodu sta ih je strefilo 1999.god. kad su nas ovi belosvetski monstrumi tako ludački uništavali a posledice će trpiti generacije iza nas.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set