• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

23.07.2017

09:18

PUTOVANJE IZ PAKLA! BEBE SU VRIŠTALE, OMLADINA SE NAPILA, BILI SMO BEZ HRANE I VODE: Ispovesti putnice iz zaglavljenog voza!

Vesti

PUTOVANJE IZ PAKLA! BEBE SU VRIŠTALE, OMLADINA SE NAPILA, BILI SMO BEZ HRANE I VODE: Ispovesti putnice iz zaglavljenog voza!

Podeli vest

Umesto relaksacije i odmora, putnike koiji su u petak u devet sati uveče iz Beograda krenuli vozom put Bara, sačekala je prava drama. Naime, voz pun roditelja sa malom decom nepomično je stajao na pruzi u sred ničega više od osam sati!

- Od pet ujutru do podne smo stajali u mestu. Moje dete ima dve godine i tada smo već polako počeli da ostajemo bez hrane i vode - počela je svoju priču M.T. koja je sa dvogodišnjim detetom krenula na letovanje.

Međutim, umesto mora i plaže, putnike iz ovog voza je juče ujutru dočekala - nedođija.

Naime, problem je nastao u četiri sata iza ponoći kada je teretni voz, koji je vukao automobile, pokidao električnu mrežu u Brodarevu.

- S obzirom da je mreža pokidana, nema struje, što znači da su svi vozovi u blizini Prijepolja automatski stali. Čekala se lokomotiva "Dizelka" koja sada prvo mora da izvuče i skloni teretni voz sa šina, a nakon toga će povući putnički voz iz Beograda do granice, posle koje će voz svoje putovanje nastaviti samostalno. Problem je što se vozovi gomilaju iza, pa tako iza beogradskog voza stoji i voz iz Subotice - objasnili su u Železničkoj stanici u Prijepolju.

A u vozu Beograd-Bar odvijala sve višečasovna agonija za sve putnike. Žega i vrućina, a u blizini nikakve prodavnice.

- Na svakih sat vremena su nam govorili "evo, krećemo za sat vremena". Stajali smo više od osam sati, a nismo se ni makac pomerili. Voz stoji na sred šina, tako da, čak i kad bismo izašli napolje, ugrožavali svoje a i živote svoje dece jer smo bili na šinama i svakog časa mogao je neko da nastrada - očajna je M.T.

Public

Nakon osmog sata čekanja, ljudi su ostali bez vode. Nervozni šetali su gore-dole po pruzi, nestrpljivo iščekivajući da do njih dopre bar neka relevantna informacija.

- Deca su postala jako nervozna, plakala su, vrištala. Nismo imali pelene, a o vodi i hrani neću ni da govorim. Narod se unervozio, omladina se napila - prepričava M.T. događaje iz voza i dodaje da je voz iz Subotice takođe bio pun beba i male dece.

Osim nedostatka osnovnih potrebština, višečasovno čekanje u mestu rezultiralo je i time da su toaleti postali neupotrebljivi.

- Toaletima ne možemo da priđemo, ceo voz smrdi. Izađemo napolje, a i tamo se sve oseća na fekalije i urin - kaže M.T.

Osim porodica sa malom decom, starijih ljudi, u vozu je, kako M.T. priča, bilo i dosta stranaca. Očajni, nervozni, vidno umorni i izmučeni išli su po vozu i tražili objašnjenje.

Na sreću, nakon što je deveti sat čekanja izmakao - na vidiku se pojavila dugoočekivana lokomotiva "Dizelka" i putnici su konačno, bar malo mogli da odahnu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
u magnovenju

pre 6 godina

Koliko bi cekali da pruga nije nedavno renovirana?

Srba

pre 6 godina

Ko ide u CG na more, normalno je da mu se desi ovakva situacija... ili fekalije u moru, ili nestasica vode,...ili zaboravljen u pozaru....

Zorica

pre 6 godina

Brižna majko, čestitam Vam. Ako tako znate kritikovati nemilu situaciju, kako Vam se desilo da na dugi put vozom, sa dvogodišnjim detetom podjete bez rezervne količine hrane i vode, kao i bez rezervnih pelena? Nemojte mi reci, da ste sve potrosili za tih 8 sati cekanja.

Cvele

pre 6 godina

Zar ti mislis da je normalno,prvo da kreces sa porodicom na more vozom,a drugo zar je normalno 500 km putovati 24 sata??? Cira je 1930. od Beograda do Dubrovnika preko Uzica i Sarajeva putovao 24 sata,...

Moma

pre 6 godina

Verovli ili ne desava se i ovde u Svedskoj. Nije da opravdavam, vec samo istine radi. Samo stane i tek sutra citas u novinama, desilo se kao to i to....

GORDANA

pre 6 godina

A da li bebe baš moraju na tako dug put i na more pa još i vozom, ne razumem

Predrag Ramovic

pre 6 godina

A prica se o nekim ulascima u EU...u 21.veku putujes 400 km po 12 sati,i to ako imas srece.Od Beograda do Lajkovca pre stignes taljigama nego vozom.50 godina niko nije u stanju da napravi put kojim bi normalno i bez straha moglo da se putuje ka Crnoj Gori,Zlatiboru,Tari...bitno je da se po dolasku na vlast prvo obezbede i praunuci

Vrca

pre 6 godina

A ko vas tera da idete u Crnu Goru???Sa manje para daleko,daleko bolje provescete se u Grckoj,pr Paralija!Cisto,,ljubszni,lepa prskovita plaza,dobar nocni zivot a odevni predmeti od koze i krzna bas jeftini!

Vns

pre 6 godina

Brze pruge srbije...sta bi bil da nisu 'brze'???

branko

pre 6 godina

Ako želite da se odmorite,uživate na čistim plažama i vrhunskoj usluzi,velika ljubaznost domačina za mali novac onda pravac u prijateljsku nam zemlju - Crnu Goru.Putujte isključivo sigurnim i brzim vozovima željeznice Srbije.Sretno i dogodine ponovo.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set