• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

29.07.2017

13:16

OPŠTI HAOS NA GRANICAMA! Gužve nenormalne, ČEKA SE I PO NEKOLIKO SATI,  AMSS savetuje da se koriste ALTERNATIVNI PRAVCI!

Vesti

OPŠTI HAOS NA GRANICAMA! Gužve nenormalne, ČEKA SE I PO NEKOLIKO SATI, AMSS savetuje da se koriste ALTERNATIVNI PRAVCI!

Podeli vest

Vikend u poslednjim danima jula označava špic letnje turističke sezone a prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na nekim graničnim prelazima čeka se i po više sati

Najteže je na ulazu u zemlju iz pravca Hrvatske i Mađarske gde se zbog pojačanog saobraćaja i većeg broja vozila sa hrvatske i mađarske strane, čeka se u proseku između tri i pet sati, zbog čega AMS S savetuje korišćenje alternativnih graničnih prelaza.

Na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske, na graničnom prelazu Batrovci čeka se oko 90 minuta. Na graničnom prelazu Šid, putnička vozila se zadržavaju oko sat vremena, takođe na ulazu u Srbiju. Pojačan je saobraćaj i iz pravca Mađarske, na ulazu u zemlju na Graničnom prelazu Horgoš zadržavanja za putnička vozila su oko 60 minuta, a isto toliko vreme zadržavanja je i na graničnom prelazu Kelebija. 

Na izlazu iz zemlje, na graničnom pelazu Horgoš, zadržavanja su oko sat vremena. 

Sa Mađarskom otvoreni su od 7-19h otvoreni alternativni granični prelaz Bački vinogradi, Ðala i Horgoš 2, dok 24 sata radi granični prelaz Bajmok. 

Alternativni granični prelazi sa Hrvatskom su Bačka Palanka, Sot, Ljuba i Neštin. 
 

Tanjug

Na izlazu iz zemlje, pojačan je saobraćaj na graničnom prelazu Gradina sa Bugrskom i graničnom prelazu Preševo sa Makedonijom, a čekanja za putnička vozila su od 30 do 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Kada je reč o putevima, najopterećeniji je koridor 10.

Konstantno veliki priliv vozila i povremeni talasi intenzivnijeg saoboraćaja razlog su dužeg zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, na koje vozači moraju biti spremi, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Sa povremeno usporenom vožnjom treba računati računati i na Obilaznici oko Beograd, a na naplatnim stanicama Stara Pazova, Sirig i Nais zadržavanja su oko 15ak min.

Zbog temperatura koje će se često kretati između 33 i 35 podeljka u najtoplijem delu dana savetuje se pravljenje češćih pauza i izbegavanje vožnje i putovanja u periodu od 10-17h.

Od 29.07 do 02.08. zbog radova na lokalnom putu od isključenja za aerodrom sa autoputa iz pravca Beograda, do aerodroma "Nikola Tesla" doćiće do izmena u režimu saobraćaja. 

Do aerodroma "Nikola Tesla" iz pravca Beograda (auto-putem) stizaće se preko petlje "Dobanovci" gde će se vršiti promena smera kretanja i suprotnim smerom (Šid- Beograd) saobraćati do aerodroma.

Izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza, na državnom putu I A reda broj 1, deonica od Subotice do Beograda, u pravcu Subotica - Beograd. Saobraćaj će se u zoni petlje Novi Sad-sever kod službenog prolaza preusmerava na levu (preticajnu) kolovoznu traku. Radovi se izvode od 27.07. do 30.09.

Zbog radova na popravci i asfaltiranju kolovoza, na državnom putu I A reda broj 1, na deonici od Paraćina do Ćuprije, u smeru Niš-Beograd, saobraćaj će se od 29.07. do 30.07.2017. do 17h odvijati levom (preticajnom) kolovoznom trakom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set