• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

10.08.2017

22:38

(FOTO) BAJKERSKA AVANTURA U NAJAVI: Kruševljanin Jovan Dašić režira priču na dva točka!

Vesti

(FOTO) BAJKERSKA AVANTURA U NAJAVI: Kruševljanin Jovan Dašić režira priču na dva točka!

Podeli vest

Kruševljanin Jovan Dašić (31) odlučio se na hrabar korak, putovanje motorom, 44 dana oko Evrope. Njega će 12. avgusta u 12 časova sa Trga kosovskih junaka uz policijsku pratnju do jezera Ćelije ispratiti oko 50 motorista,kaže Dragana Kostić iz Turističke organizacije Kruševca

Nova avantura  Jovana Dašića, strastvenog kruševačkog bajkera i jutjubera, duga je 10.000 kilometara. On će, kako je najavio, u trajanju od oko pedesetak dana sa svojom Hondom VF 750 iz 1982. godine, koju je preradio u kafe rejser, na svom putovanju proći kroz 15 zemalja i tokom putovanja snimaće video klipove koje će objavljivati na svom jutjub kanalu.

- Tokom putovanja, spavaću po hostelima, kod poznanika, a ako zatreba i pored puta- kaže Jovan.

Plan je da iz Kruševca krene put Crne Gore, zatim Jadranskom magistralom kroz Hrvatsku do Slovenije. Zatim slede Italija, Monako, Portugalija, Španija i Francuska, a potom i Holandija, Nemačka, Slovačka i Mađarska kao poslednja zemlja pre povratka u Srbiju.

Jovan kao strastveni ljubitelj motora, po stuci ,inače, profesor informatike, već duže vreme putuje svojim motorima i snima video klipove koje objavljuje na svom jutjub kanalu, a ovo će mu biti najveći poduhvat do sada. 

Radojica Barjaktarević

On je do sada na svom jutjub kanalu plasirao oko 100 videa. Neobični video zapisi i montaža koju sam radi razlikuju njegove video klipove od sličnih video putopisa koje rade ostali jutjuberi ovog tipa.

- Najveća avantura - podvig, trajao je 9 dana i obuhvatao je prolazak kroz 5 država, Makedoniju, Grčku (planina Olimp), Albaniju, Crnu Goru i nazad u Srbiju. Na moje veliko zadovoljstvo odziv gledanosti ovih avantura je zadovoljavajući (u proseku oko 4000 pregleda po videu). Do sada imam 100 video zapisa, i najveći broj gledalaca su ljudi starosti od 18 do 35 godina). Na moje veliko zadovoljstvo, klipove prate i gledaoci od 40 do 60 godina.

Radojica Barjaktarević

U planu mi je da svakodnevno postavljam kratke filmove sa puta odnosno oko 50 video zapisa. Cilj svih dosadašnjih pa i ovog projekta je promocija avanturizma, moto kulture, prijateljstva, prikazivanje interesantnih destinacija i kultura drugih država. Akcenat je na podsticanju mladje populacije da probaju nešto novo ali je cilj i da starijim generacijama prikazem destinacije koje možda nisu imali prilike da vide i obiđu- kaže Jovan. 

On  sva svoja putovanja , kako kaže, uglavnom finansira sam, a kako je nova avantura prilično duga i zahtevna, svi koji su zainteresovani da ga podrže na ovom putovanju i budu deo priče u režiji na dva točka, mogu da se jave i pomognu na način koji su u mogućnosti, a za uzvrat će dobiti svoje mesto u njegovim video klipovima koji će se objavljivati tokom putovanja.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set