• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

19.09.2017

10:44

STIŽE POTOP! Sutra će se nad Srbijom otvoriti nebo, a TEMPERATURA ĆE PASTI ZA 15 STEPENI!

Vesti

STIŽE POTOP! Sutra će se nad Srbijom otvoriti nebo, a TEMPERATURA ĆE PASTI ZA 15 STEPENI!

Podeli vest

U sredu i četvrtak u celoj zemlji očekuju se kiša, olujni vetar i nepogode, a temperatura će pasti za čak 15 stepeni, upozoravaju meteorolozi!

Zahlađenje
Sredinom nedelje temperatura neće biti viša od 18 stepeni
Đorđe Đurić

I pored velike količine padavina koje će se sručiti, nema opasnosti od izlivanja reka niti poplava, potvrdili su nam stručnjaci.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da nas posle toplog vremena sredinom nedelje očekuje drastični pad temperature, a da se lepo vreme očekuje još danas.

- U utorak će u pojedinim delovima Srbije temperature biti i 30 stepeni, ali već u sredu sledi nam temperaturni šok, pošto će biti i do 15 stepeni hladnije. To će biti neuobičajeno niže temperature za ovo doba godine, koje će pratiti obilni pljuskovi, grmljavina i snažan vetar. U sredu i četvrtak temperatura neće biti viša od 18 stepeni - kaže Đurić.

15 stepeni biće niža temperatura u sredu u odnosu na početak nedelje

On naglašava da kiša neće izazvati poplave, ali je moguće da će biti haos na ulicama zbog izlivanja kanalizacija ili pucanja cevi.

- Svi treba da budu na oprezu, jer je moguće da dođe do nezgoda, kao što je pucanje cevi, lomljenje drveća ili rušenja krovova. Ovakvo vreme, kao i temperature ispod proseka za septembar, neće dugo potrajati, jer nas od petka čeka ponovo skok na termometru, pa će sledeći vikend biti bez padavina, sa temperaturama od 22 do 25 stepeni - kaže Đurić. 

U RHMZ potvrđuju da će najjače nevreme u sredu zahvatiti Banat i donje Podunavlje, gde se očekuju celodnevne padavine. Ali već početkom sledeće nedelje stiže porast temperature i suvo vreme.

- Naredne nedelje ostaje promenljivo vreme, smena oblaka i sunca, ali bez većih promena u temperaturi, što je tipično za ovaj mesec - objašnjavaju u RHMZ.15 stepeni biće niža temperatura u sredu u odnosu na početak nedelje


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set