• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

26.09.2017

21:19

VELIKA ČAST UKAZANA KRUŠEVAČKOM AKADEMIKU: Predrag Dašić na Zlatiboru primio Orden za nauku!

Vesti

VELIKA ČAST UKAZANA KRUŠEVAČKOM AKADEMIKU: Predrag Dašić na Zlatiboru primio Orden za nauku!

Podeli vest

Kruševljanin Predrag Dašić je na Zlatiboru ovih dana primio Orden za nauku od UTA (Ukrajinska tehnoloska akademija, koja je kao akademija registrovana od UNESCO-a) iz Kijeva

- Prezidijum Ukrajinske tehnološke akademije (UTA) iz Kijeva dodelio mi  je Orden za nauku te akademije, za doprinos i promovisanje naučnog rada i međunarodne saradnje između Srbije i Ukrajine. Ovo veliko priznanje uručio mi  je na Zlatiboru, u okviru 17. međunarodne konferencije RaDMI-2017, predsednik Ukrajinske tehnološke akademije (UTA) Prof. dr Igor I. Polovnikov- kaže za Informer prof. dr Predrag Dašić.

U obrazloženju se navodi da mu je  Orden za nauku UTA akademije dodeljen iz više razloga, od kojih su najdominantniji: veliki broj publikovanih radova i ostalih publikacija, angažovanje u naučnim i programskim odborima međunarodnih konferencija i uređivačkim odborima međunarodnih časopisa, članstvo u nekoliko akademija nauka i članstvo u velikom broju međunarodnih i nacionalnih naučnih udruženja…

Radojica Barjaktarević

- Ovo odlikovanje je potvrda za moj naučno-istraživački rad i uspešan doprinos i promovisanje naučnog rada i međunarodne saradnje i podstrek za dalji naučno-istraživački rad i početak publikovanja rečnika "100.000 tehničkih i ICT skraćenica i akronima" i publikacija iz serije "Enciklopedije tehničkih i ICT termina". Takođe, ovo odlikovanje me obavezuje za borbu protiv raznih negativnosti u nauci, kojih je, kao i u svim drugim segmentima čovekovog delovanja  sve više - kaže Dašić.

Predrag Dašić je , inače, rođen 1958. godine u Peći. Diplomirao je 1982. godine Mašinski fakultet u Prištini, smer proizvodni. Magistarski rad odbranio je 1985. godine na Mašinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Izabran je 2010. godine za počasnog doktora nauka Donbaske državne inženjerske akademije (DSEA) u Kramatorsku (Ukrajina).

Radojica Barjaktarević

Član je Svetske akademije nauka, inženjerstva i tehnologije, kao i više  međunarodnih naučnih akademija inženjerstva i tehnologije i preko  20 međunarodnih i nacionalnih naučnih udruženja.Počasni je generalni direktor Međunarodnog biografskog centra iz Kembridža , a njegove uže oblasti naučno-istraživačkog rada su: proizvodno inženjerstvo, informacione i komunikacione tehnologije i statistika. Dobitnik je više nagrada, a nosilac je i Zlatne medalje sa likom Nikole Tesle.

Predrag Dašić , pored primljenog Ordena, ponosi se i što mu je sin Jovan Dašić, profesor informatike na motoru za 44 dana obišao stari kontinent, pa je i to bio povod za još veće slavlje.

(FOTO) MOTO FEŠTA U KRUŠEVCU! Bajkeri ispratili drugara na put oko Evrope!

(FOTO) BAJKERSKA AVANTURA U NAJAVI: Kruševljanin Jovan Dašić režira priču na dva točka!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set