• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.10.2017

13:27

VOJVOĐANSKI POLICIJSKI SINDIKAT: Da li je sutrašnji protest ispolitizovan?

Vesti

VOJVOĐANSKI POLICIJSKI SINDIKAT: Da li je sutrašnji protest ispolitizovan?

Podeli vest

Uoči protesta koji su jedan vojni i pojedini policijski, kao i neke NVO najavili za 7. oktobar u Beogradu, oglasio je Vojvođanski policijski sindikat

 

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Danas kada država polako staje na "zdravu granu" zbog preduzimanja, možda nepopularnih, ali uspešnih reformi koju vlast sprovodi, jedan vojni, i jedan mali policijski sindikat pa i nekoliko drugih sindikata iz civilnog sektora, kojekakve NVO najavljuju protest u Beogradu za 7. oktobar. I naravno, ni jedan građanski protest ne može proći bez učešća političkih organizacija, ili makar "slučajnog" prisustva njihovih funkcionera zarad promocije svojih političkih ideja koje predstavljaju.

Vojvođanski policijski sindikat apeluje na sve vas koji činite naš MUP:

Ne morate biti deo ovih protesta, koji više zvuče kao politički i revolucionarni nego bilo koji protest do sada! Nemojte biti roba za trgovinu pojedinih organizacija u MUP-u! Vi ste žila kucavica ove države i odgovorni ste pred narodom kome služite! Niko od tih velikih vođa sutra, u slučaju da se stvore elemenati za pokretanje disciplinskog postupaka na osnovu stranačkog organizovanja ili političkog delovanja neće vama nadoknaditi izgubljen procenat od plate! Niko od njih neće dati vašoj porodici "hleb" u slučaju najgoreg mogućeg scenarija, prestanka radnog odnosa! Oni će otići zadovoljni svojim odrađenim zadatkom, a vi ćete ostati sami na vetrometini. Čovek, a možda bi mu bolje pristajao naziv politikant, procenite sami, koji vodi taj policijski sindikat čije ime nije vredno ni pominjati, postepeno gubi kompas jer zna da mu vreme na sindikalnoj sceni iz dana u dan ističe kroz sve veće nepoverenje kolega.

Političari neka se bave politikom, politici nije mesto u MUP-u.

Vojvođanski policijski sindikat neće da bude nikad organizacija pod "šapom" poslodavca, ali ima moralnu obavezu da napiše ove redove. Kolege, građani, budimo realni! Počeli smo da se kao institucija krećemo napred. Stotine novih vozila, puni magacini nove uniforme i obuće, pristizanje druge moderne opreme za rad, postepeno povećanje zarade koje će se osetiti vrlo uskoro i predviđena izmena Zakona o policiji koji će u konačnoj formi biti moderniji i povoljniji za radnika kao ni jedan pre.

Zalaganje ministra Nebojše Stefanovića da MUP prednjači u svemu ispred drugih ministarstava je samo jedan o pokazatelja da možemo očekivati bolje dane. Zato mračne,interesne i instruisane organizacije u MUP-u ostavite iza sebe, da ih prašina prošlosti prekrije i svaki njihov trag postojanja pregazi svetla budućnost kojom se krećemo i kao služba i kao država.

Izvršni odbor VPS 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 6 godina

Svima njima treba dati jedno izvesno vreme da se urazume i vec jednom shvate da ih narod placa da brinu o njihovoj bezbednosti. Ako im je mala plata, pa slobodno im je napustiti organizaciju i potraziti negde gde je veca. Oni su ispolitizovani i naj verovatnije za obavljanje ovog zadatka placeni. Iz tog razloga im treba dati otkaz, jer i kad zatreba, nece nam biti od koristi.

Dusan

pre 6 godina

Bravo i Bosko Obradovic je policajac njega cemo sigurno vidjeti medju tih pedesetak protestanata.

Ljubo

pre 6 godina

Dveri ,oprostite bolje reci " zveri" i ostali " crnokosuljasi" placenici ,igraju kako im drugi iz vana sviraju ,a nasa vlast jos nema moc da tu svirku prekine ,...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set