• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

11.10.2017

21:39

IZAĐI MI NA TEGLU: Karavan majstora ajvara u subotu na finalnom takmičenju u Sokobanji!

Vesti

IZAĐI MI NA TEGLU: Karavan majstora ajvara u subotu na finalnom takmičenju u Sokobanji!

Podeli vest

Takmičenje u spremanju ajvara ,, Izadji mi na teglu,, koje se održava od 25. avgusta privedeno je kraju i karavan najboljih majstora ajvara iz 30 gradova Srbije 14. oktobra stiže u Sokobanju.

Manifestacija ima za cilj da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom i pronadje najbolji recept za ajvar u Srbiji. Vlasnik najboljeg recepta biće krunisan za kralja  ajvara i poneće titulu najboljeg ajvar majstora u 2o17. godini u Srbiji, kaže nam Suzana Milostavljević, direktorka Turističke organizacije Grada Kruševca.

-  U finalu četvrte sezone takmičarskog karavana,, Izadji mi na teglu,, koje će se održati 14. oktobra u Sokobanji, Grad Kruševac predstavljaće ekipa iz Modrice pod nazivom ,,Probaj me,, , uz podršku Turističke organizacije Kruševac-kaže Suzana Milosavljević.Ona ističe da će kruševačku ekipu predvodi Danijela Miletić, koja je na manifestaciji ,, Izadji mi na teglu,, u Kruševcu proglašena za kraljicu ajvara.

Radojica Barjaktarević

Gotovo je sve poznato, ostalo je još da grad domaćin manifestacije -Sokobanja uoči finalnog takmičenja izabere svog predstavnika u spremanju ajvara, pa da fešta sa mirisom paprike i drugih djakonija počne.

ŽESTOKA TRKA ZA NAJBOLJEG AJVAR MAJSTORA: Na Zlatiboru održano takmičenje "IZAĐI MI NA TEGLU"!

Za očekivati je da se na ovoj finalnoj manifestaciji ,,Izadji mi na teglu,, pored 30 recepata ajvara , pojavi i potkopaonički receptor za spremanje ajvara s vrganjima. Ovaj specijalitet razvilo je porodično gazdinstvo Gavrilović, podno Kopaponika, koje u sezoni proizvede i proda oko dvadeset hiljada tegla ajvara.

ČARAPANSKI AJVAR PREPLAVIO KRUŠEVAC na manifestaciji "Izađi mi na teglu"!

Specijalitet ajvar od vrganja,  domaćinstvo Gavrilović ,saznajemo,  pravi tako što  paprici nabavljenoj u pomoravskim selima dodaje kopaoničke šumske proizvode i razne đakonije.

Ovakav ajvar ne radi niko, a  Gavrilović ga pravi s vrganjom i maslinovim uljem po narudžbini, cepkani, ljuti, mleveni, slatki, sve vrste ajvara, a hoće li se i ovaj recept za ajvar pojaviti u Sokobanji, ostaje da se vidi.

(VIDEO) AJVAR, BATO! Dr Miroljub Petrović otrkiva: Evo kako da imate jake mišiće i da DRMATE LOVU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set