• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.10.2017

19:35

NATO JE SVESNO TROVAO SRBIJU TOKOM BOMBARDOVANJA: Vojnici KFOR-a još 1999. upozoreni: SRBIJA JE PREPUNA OSIROMAŠENOG URANIJUMA, TAMO VAM PRETI RAK!

Vesti

NATO JE SVESNO TROVAO SRBIJU TOKOM BOMBARDOVANJA: Vojnici KFOR-a još 1999. upozoreni: SRBIJA JE PREPUNA OSIROMAŠENOG URANIJUMA, TAMO VAM PRETI RAK!

Podeli vest

NATO u priručniku izdatom još novembra 1999. upozorio vojnike koji idu u misiju na Kosovo da ne prilaze objektima pogođenim osiromašenim uranijumom. Rečeno im da ne konzumiraju lokalnu hranu i vodu JER MOGU OBOLETI OD KARCINOMA

Otrovna prašina
Perite svoje uniforme što češće da se otrovna uranijumska prašina ne bi taložila na njima
Savet iz priručnika

Vojnici KFOR-a koji su posle bombardovanja Srbije 1999. odlazili u misiju na Kosovo dobijali su posebne priručnike u kojima su im davane instrukcije kako da se ne ozrače osiromašenim uranijumom i ne dobiju rak, otkriva Informer!

U priručnik izdatom još novembra 1999. godine, čiji je pun naziv "KFOR, Internacionalna brigada 'Zapad' - Osiromašeni uranijum, informacije i instrukcije", vojnicima se savetuje da ne prilaze objektima na Kosovu pogađenim projektilima NATO jer su kontaminirani osiromašenim uranijumom, koji izaziva kancer i teške deformitete. Takođe, vojnicima se savetuje da ne konzumiraju lokalnu vodu ni hranu, jer su i oni zatrovani radioaktivnim materijama. Prema rečima stručnjaka, ovaj priručnik je neoboriv dokaz da je NATO svesno i planski trovao teritoriju Srbije osiromašenim uranijumom i da je znao da on ima pogubne posledice po zdravlje. Zločin je još veći ako se zna da su čelnici Severnoatlantske alijanse o tome obavestili samo svoje vojnike, a ne i civilno stanovništvo.

Zlatna pravila i mrtvačka glava

Da bi vojnike dodatno upozorili o opasnostima sa kojima se suočavaju na Kosovu, autori ovog priručnika na njegove korice stavili su veliku mrtvačku glavu. Među vojnicima, priručnik dugog i rogobatnog naslova zvao se simbolično - "zlatna pravila".

Vojnici KFOR-a su u priručniku upozoreni da im opasnost po zdravlje preti čak i ako se nađu pola kilometra daleko od objekta pogođenog bombom sa osiromašenim uranijumom:

"Držite se dalje od tenkova, vozila i zgrada pogođenih projektilima ili krstarećim raketama sa osiromašenim uranijumom. Nosite zaštitnu masku ukoliko radite na udaljenosti do 500 metara od tenka, vozila ili zgrade pogođenih projektilima ili raketama sa OU. Udisanje nerastvorljivih čestica uranijumske prašine dugoročno je povezano sa zdravstvenim posledicama uključujući kancer i deformacije novorođenčadi. Ove posledice mogu da postanu vidljive tek nekoliko godina kasnije", piše doslovce u priručniku.

U daljem tekstu otvoreno se priznaje da su objekti srpske vojske na Kosovu žestoko kontaminirani radioaktivnim materijama.

Italijani nisu znali

Zanimljivo je da, iz za sada nepoznatog razloga, ovaj priručnik nisu dobili samo italijanski vojnici iz sastava Kfora, iako ga je potpisao upravo italijanski general Osvaldo Bizari. Oni zbog toga na Kosovu nisu nosili zaštitne maske i konzumirali su lokalnu hranu i vodu. Rezultat toga je poguban - 45 italijanskih vojnika iz sastava Kfora je do sada umrlo od raka, a 515 ih se i dalje leči od te opake bolesti.

"Vozila i materijal srpske vojske mogu da predstavljaju opasnost za vojnike i civile koji s njima dođu u bliski kontakt. Isključivo stručna lica moraju da ispitaju uništena ili oštećena vozila i materijale. Treba apsolutno izbegavati blizinu vozila za koje postoji sumnja da su pogođena projektilom sa osiromašenim uranijumom. Ukoliko ste prinuđeni da im priđete bliže, morate nositi zaštitnu masku i zaštitne rukavice kako biste izbegli da uranijumska prašina uđe u vaše telo."

Vojnicima je, osim toga, bilo strogo zabranjeno da uzimaju hranu i vodu sa Kosova, čime se nedvosmisleno priznaje da su radioaktivni otrovi iz bombi ušli i u vodotokove, kao i u lanac ishrane.

"Ne konzumirajte lokalnu hranu ni vodu, jer su oni potpuno kontaminirani prašinom koja sadrži osiromašeni uranijum. Nipošto ne jedite ništa što nije strogo kontrolisano. Svako unošenje namirnica koje su došle u kontakt sa radioaktivnim materijama može dugoročno uticati na vaše zdravlje, baš kao i udisanje uranijumske prašine. Zbog toga je poželjno i što češće prati uniforme, da se ta prašina ne bi taložila na njima."

Informer

Užasan zločin
Strašno je da je NATO još 1999. vrlo dobro znao koliko nas je otrovao, a da i dalje tvrdi kako to nije istina
 

Informer

general Slobodan Petković

General Slobodan Petković, koji je u svom elaboratu o posledicama agresije 1999. godine izneo delove i citate iz ovog priručnika, kaže da je ta brošura direktan dokaz da su čelnici NATO znali kakve otrove bacaju na Srbiju i da su to uradili planski i s namerom.

- Ovaj priručnik nedvosmisleno govori i potvrđuje činjenicu da su planeri ratnih operacija NATO i SAD pre početka bombardovanja SR Jugoslavije znali da je oružje sa osiromašenim uranijumom opasno, kancerogeno i genotoksično. Svoje pripadnike su upozoravali na opasnost, a civile, obično stanovništvo nikada nisu upozorili na opasnost koja im preti. Što je još gore oni javnost i dalje, i dan-danas, obmanjuju da nema opasnosti. Pripadnici međunarodnih snaga verovatno ne zalaze u rejone kontaminirane ostacima municije sa OU, zaobilaze ih u širokom luku. Vodu i hranu dopremaju isključivo iz svojih zemalja, jer znaju da je ona lokalna kontaminirana i opasna po zdravlje. Stanovnici nekih delova Srbije, a posebno Kosova i Metohije žive na toj "ukletoj" zemlji, a možda nisu ni svesni kakvoj se opasnosti izlažu - kaže Petković.

 

 

 


 

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set