• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.10.2017

10:52

DOBRA VEST! EPS spreman za zimu, NEĆE BITI RESTRIKCIJA!

Vesti

DOBRA VEST! EPS spreman za zimu, NEĆE BITI RESTRIKCIJA!

Podeli vest

Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je da je EPS spreman za isporuku električne energije za predstojeću zimsku sezoni

 

Grčić je rekao da neko želi da unese nemir te plasira dezinformacije da će biti redukovano snadbevanje električnom energijom i naveo da je snadbevanje električnom energijom za građane i za privredu stabilno.

- Restrikcija neće biti, jer nema potrebe da ih bude. Prethodne godine bila je ista priča, da ćemo imati isti problem, pa u zimi koja je bila jedna od najhladnijih u prethodnih 10 godina nije bilo restrikcija - rekao je Grčić za RTS. 

Kako kaže, sistemi su remontovani i spremni za zimu, hidroagregati u hidroelektranama su spremni, deponije uglja na termoelektranama se pune po planu. 

Beta

- Na deponijama imamo 600.000 tona uglja više nego u istom periodu prošle godine - rekao je Grčić i dodao da je Kolubari i Kostolcu tokom godine proizvedeno 29,8 miliona tona uglja. 

Uglja će, kako kaže, biti dovoljno i za građane. 

Govoreći o ekipama za kvarove na niskom naponu, gde su problem monteri i vozila, on je rekao da se taj problem rešava. 

- To smo rešili i rešavamo i dalje. Imali smo značajna ulaganja u Podrinjskom delu. Krenuli smo instaliramo 52 kilometra niskonaponske mreže Ljubovija, Mali Zvornik, Krupanj i Loznica - zaključio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set