• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

13.10.2017

22:04

MEĐUNARODNI FESTIVAL "KOFER SLOVA": Kruševac u svečarskoj atmosferi, obeležava 73. godišnjicu oslobođenja!

Vesti

MEĐUNARODNI FESTIVAL "KOFER SLOVA": Kruševac u svečarskoj atmosferi, obeležava 73. godišnjicu oslobođenja!

Podeli vest

U Kruševcu odjekuje melos sa bratskog grčkog Stavrosa, vojnog orkestra Stanislav Binički i kruševačkog društva Lazarice. Grad diše u znaku obeležavanja 73. godišnjice oslobodjenja u Drugom svetskom ratu

Zamenik gradonačelnika Kruševca  Vesna Lazarević  otvorila je 13. Međunarodni festival turtističkih publikacija Kofer slova u u organizaciji Turističke organizacije Grada Kruševca. Na dvodnevnoj manifestaciji koja je takmičarskog karaktera, učestvuje preko pedeset turističkih organizacije iz Srbije i regiona.

Dodeljene su nagrade za najbolju publikaciju, turisaičku mapu, dopunski promotivni materijal ali i specijalna priznanja i zahvalnice dugogodišnjim saradnicima.

Direktorka Turističke organizacije Kruševca Suzana Milosavljević uručila je nagrade i priznanja predstavnicima turističkih organizacija Kladova, Sokobanje,Rekovca,Kraljeva, Brusa, Loznice,Dragačeva, Bele Palanke, Požarevca, Smedereva, Pirota,Vršca, Leskovca, Niša, Ivanice, Novog Pazara, Paraćina, Novog Bečeja, Bačke Palnke, Blaca, Trstenika, Boljevca, Aleksandorvca , Zrenjanina, Ljubovije, Knića, Gornjeg Milanovca i Rače.  

FESTIVAL"KOFER SLOVA" U KRUŠEVCU: Uz srednjevekovno venčanje, viteški performans BIĆE I VAUČERA ZA LETOVANJE NA STAVROSU!

Specijalna priznaja dodeljena su turističkim poslenicima Republike Srpske, grada Bijeljine, grada Peruna u Bugarskoj i Kolašina u Crnoj Gori.

Radojica Barjaktarević

Posle sajmova turizma, Festival turističkih publikacija predstavlja najznačajniju manifestaciju za afirmisanje i rad turističkih organizacija, istakla je Suzana Milosavljević direktor Turističke organizacije Grada Kruševca.

Radojica Barjaktarević

Predstavnici Stavrosa, predvodjeni gradonačelnikom, uručili su vaučere za pet bračnih parova iz Kruševca koji će u tom grčkom gradu biti na mini letovanju od pet noćenja u vremenu od 31. maja do 4. juna naredne godine. U Stavros idu dva bračna para srednjevekovnog venčanja u crkvi Lazarici:Uroš i Sanja Aksentijević i Ivan i Ivana Miljković, zatim Marko Karelić, Jelena Todorović i Nevena Aksentijević.

Program proslave Dana oslobođenja 

U  Svečanoj sali kruševačkog Narodnog muzeja, u subotu od 12.30 biće predstavljeni rezultati 100 dana Vlade Srbije o čemu će govoriti premijerka Ana Brnabić.

  Delegacije grada i gostiju položiće cveće u 8.15 na Fontani, u pola 9 kraj Spomenika kosovskim junacima, u 9 kod Spomenika poginulim ruskim vojnicima na Rasini gde će biti izveden i prigodan program, a u 9 sati 45 minuta u Lazarici kod spomenika Ruskom vojniku.

 U 9.30 ministar prosvete Mladen Šarčević posetiće Poljoprivredni fakultet; u 10 sati ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvoriće Pionirski park; sutra će biti postavljen kamen temeljac budućeg  Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kome će prisustvovati potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

  Predsednica Vlade Ana Brnabić sa potpredsednikom Nebojšom Stefanovićem i ministrima: privrede Goranom Kneževićem, odbrane Aleksandrom Vulinom i rada i socijalnih pitanja Zoranom Đorđevićem od 11 sati prisustvovaće zvaničnom preuzimanju „14. oktobra“ od strane kompanije „SCMG 14. oktobar d.o.o. Beograd“.

  Dan oslobođenja grada biće obeležen i Svečanom akademijom u Kruševačkom pozorištu u 19 sati, a tokom dana domaćini će sa najvišim državnim zvaničnicima obići više najznačajnijih investicija u Kruševcu.


 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set