• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.10.2017

08:10

EPIDEMIJA MALIH BOGINJA NA KOSOVU! Registrovano već 100 obolelih, NIKO OD NJIH NIJE PRIMIO VAKCINU!

Vesti

EPIDEMIJA MALIH BOGINJA NA KOSOVU! Registrovano već 100 obolelih, NIKO OD NJIH NIJE PRIMIO VAKCINU!

Podeli vest

Na Kosovu je na teritoriji Prištine i Kosova Polja posle 16 godina zabeležena epidemija malih boginja, javlja RTK2, pozvajući se na informaciju iz Instituta za Javno zdravlje u Prištini

 

Do sada je registrovano 98 obolelih, dok iz Doma zdravlja u Gračanici poručuju da na teritoriji ove opštine nema obolelih.

Iz instituta za javno zdravlje u Prištini rekli su da je epidemija morbila posledica nevakcinisanja. 

I pored obavezne vakcinacije nijedna od 98 obolelih osoba nije vakcinisana protiv ove bolesti.

Iz Infektivne klinike u Prištini kažu da je najviše obolelih predškolskog i školskog uzrasta, dok najstariji pacijenti imaju 40 godina.

U Domu zdravlja u Gračanici nije registrovan ni jedan slučaj malih boginja. 

- Apelujem da se ljudi odazovu, pojavila se epidemija, da ne paniče, biće redovno pozvani, napravićemo prioritete i prvo ćemo pozvati decu koja nisu primila ni jednu vakcinu - rekla je pedijatar Sonja Rakočević. 

Dom Zdravlja Gračanica bavi se zaštitom dece iz Preoca, Lapljeg Sela, Čaglavice i Donje Brnjice. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set