• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zvezdana Gligorijević

17.10.2017

18:09

UŽIČKI SUPERMEN PONOVO U AKCIJI! U 70. godini upisao fakultet za fizičke aktivnosti i sport!

Vesti

UŽIČKI SUPERMEN PONOVO U AKCIJI! U 70. godini upisao fakultet za fizičke aktivnosti i sport!

Podeli vest

Iako se bliži 70. godini užičkog Supermena, Milovana Milutinovića, to nije sprečilo da upiše fakultet u Novom Sadu, za fizičke aktivnosti i sport, i da u avgustu položi za nosioca crnog pojasa peti dan.


- Cilj mi je da me država proglasi vrhunskim sportistom i smatram da sam svojim aktivnostima za ovih 50 godina bavljenja sportom zaslužio nacionalnu penziju - rekao je uporni Milovan.

Milovan je u žižu srpske i svetske javnosti došao zbog mnogih svojih poduhvata, a među poslednjim i ulazak u Ginisovu knjigu rekorda. On je 2012. godine od Užica do Londona prešao peške 2.500 km sa rancem težine od 33 kg i srpskom zastavom na leđima. Za taj poduhvat trebalo mu je 62 dana.

- U toj maršuti sam omršao 12 kg, a onda sam na stadionu „Linford Kristi" pred zvaničnicima Ginisove knjige rekorda sa 50 kg tereta 100 metara pretrčao za samo 25.16 sekundi, a potom sam istu dužinu sa 200 kilograma pretrčao za minut i 36 sekundi - rekao je Milovan.

Mnogi mediji, a među njima mediji iz Španije, Indije i Kine pisali su o Milovanu, kada je 2010. godine prodao kravu da bi odveo decu iz svog karate kluba na evropsko takmičenje, na kome su deca zauzela 4. mesto. O njemu su još dok je mladić pisali mnogi mediji kada je bio vice šampionu bivše Jugoslavije u bodi bildingu. Ovim sportom počeo je da se bavi iz inata.

- Imao sam 49 kilograma kada su me odbile da služim vojsku. Napravio sam svoju teretanu i od tada redovno treniram. Kroz tu moju teretanu i karate salu prošlo je oko 180.000 mladih ljudi, među kojima Nemanja Vidić, Zoran Njeguš, a i treniralo je i današnjih 17 doktora iz Užica - kazao je užički Supermen.
Zvezdana Gligorijević


Sport je njemu uvek bio inspiracija za zdrav duh i telo. Tako se u 42. godini svog života upisao na karate da bi u pedesetoj godini polagao za crni pojas, u 55. za crni pojas drugi dan, u 60. za treći dan, u 65. za četvrti dan crnog pojasa.

- Sada, kada gazim sedamdesetu godinu, 27. avgusta sam pred najeminentnijim ličnostima iz sveta karatea u svetu, pred Dušanom Dačićem, položio za crni pojas peti dan. Polagaću sve dok ne dođem do crnog pojasa 10. dan - rekao je Milovan.

Zvezdana Gligorijević

Svo to znanje o sportu hteo je da oblikuje i zato je nedavno upisao DIF u Novom Sadu.

- Profesor doktor Zlatko Ahmedović, kada mi je uručio indeks, rekao mi je da sam jedan od najstarijih studenata u istoriji fakulteta. Siguran sam da ću završiti fakultet u roku, a i nastaviću do doktorata - rekao je Milovan.

Užički Supermen je prošle godine tražio prijem kod tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića. Nije primljen, ali je dobio obećanje da će biti pozvan. Kako do toga još nije došlo, Milovan će ponovo tražiti prijem kod sadašnje premijerke ili kod predsednika. Ukoliko bude odbijen, Milovan će ponovo pokrenuti jednu akciju širih razmera.

- Iza sebe imam velike rezultate, hiljade dece sam edukovao u bodi bildingu i karateu, i mislim da ova država treba da me proglasi vrhunskim sportistom i da dobijem nacionalnu penziju. Ukoliko me ne budu primili, u Srbiji ima 175 gradova i krenuću od Vranja i obići ću sve gradove u Srbiji, da sakupim milion potpisa. Znam da ću uspeti u tome, jer me mnogi prepoznaju i znaju koliko sam uporan. Do sada sam od grada Užica i države dobio samo zahvalnicu i mašinicu za brijanje - najavio je Milovann svoju novu akciju.

Rekao je da su njegovoj 70. godini svi njegovi zdravstveni parametri na nivou jednog tridesetgodišnjaka.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set