• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.10.2017

08:08

UŽIVAJTE JOŠ DANAS! Od sutra u Srbiji zahlađenje i kiša - NA PLANINAMA SNEG!

Vesti

UŽIVAJTE JOŠ DANAS! Od sutra u Srbiji zahlađenje i kiša - NA PLANINAMA SNEG!

Podeli vest

Republički hidrometeorloški zavod izdao je upozorenje da će narednih dana doći do osetnog pada temperature, uz obilne padavine

U ponedeljak i utorak biće kišovito uz osetan pad temperature, za 10 do 12 stepeni.

U ponedeljak ponegde na istoku i jugoistoku, biće oko 20 mm padavina, a u utorak obilnije, u većini mesta od 20 do 40 mm, lokalno i preko 60 mm (najveća verovatnoća u zapadnim i centralnim krajevima).

Na planinama oko i iznad 1000 m nadmorske visine, padaće vlažan sneg i formiraće snežni pokrivač.

U Srbiji će danas ujutro po kotlinama i dolinama ponegde biti kratkotrajne magle. Tokom dana preovladivaće sunčano i toplo.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura biće od 4 do 12 stepeni, najviša dnevna od 19 do 24 C.

Krajem dana i u toku noći na severu i zapadu naoblačenje sa kišom, mestimično kratkotrajnim pljuskovima, uz skretanje vetra na severozapadni.

U Beogradu će danas biti sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 12 stepeni, najviša dnevna oko 22 stepena.

Krajem dana očekuje se naoblačenje, koje će u toku noći usloviti povremeno kišu, vetar u skretanju na severozapadni.

Prema izgledima vremena do 29. oktobra, u ponedeljak će biti umereno i potpuno oblačno sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskovima, osetnim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

U utorak će biti oblačno, hladno i vetrovito, sa kišom, na planinama sa vlaznim snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Očekuju se obilne padavine, u većini mesta od 20 do 40 mm, lokalno (uglavnom u centralnim i zapadnim krajevima) i preko 60 mm.

U sredu slabljenje i postepeni prestanak padavina. Od četvrtka do kraja perioda promenljivo oblačno, uglavnom suvo, hladno, ponegde sa slabim prizemnim mražem. Dnevna temperatura krajem perioda u manjem porastu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set