• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

29.10.2017

17:06

(VIDEO) OLUJNO NEVREME POGODILO SRBIJU: Vetar čupao drveće, lomio bandere!

Vesti

(VIDEO) OLUJNO NEVREME POGODILO SRBIJU: Vetar čupao drveće, lomio bandere!

Podeli vest

Olujno nevreme, praćeno kišom i jakim vetrom, pogodilo je popodne Novi Sad, delove Vojvodine i Beograda. Vetar je lomio i čupao drveće iz korena kao i bandere. U Beogradu su se stvorile saobraćajne gužve

Dugačkih kolona vozila ima celom dužinom Takovske i Ulice Kneza MIloša, u Dušanovoj ulici i na auto-putu kroz Novi Beograd. 

Nevreme je zahvatilo i delove Vojvodine i Novi Sad, snažan vetar je čupao drveće iz korena, nastao je i kolaps u saobraćaju jer nije bilo moguće upravljati vozilima sred oluje.

Korisnici navode da je vetar rušio stabla, čak i zidove u nekim mestima u Vojvodini, a na fotografijama se vidi da je vetar lomio drveće i na Novom Beogradu.

Nevreme je u prestonici izazvalo i saobraćajne gužve. Reporterka Bete javlja da na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Takovske ulice ne radi semafor.

Dugačkih kolona vozila ima celom dužinom Takovske i Ulice Kneza MIloša, u Dušanovoj ulici i na auto-putu kroz Novi Beograd.

Dopisnik RTS-a javlja da je oluja ranije zahvatila Suboticu i okolinu. Prema prvim informacijama, najviše problema nevreme je napravilo na Paliću gde je iz korena izčupano nekoliko stoletnih stabala u parku prirode.

Za desetak minuta oluja je uništila terasu na obali Palića kod Muškog štranda. Gotovo svi prozori na ugostiteljskom objektu su polupani, a veći deo krovne kontrukcije završio je u jezeru.

U Hajdukovu je pao jedan starijih stub za prenos električne energije, što se desilo i na putu prema Ljutovu.

U subotičkoj policiji kažu da su na auto-putu Subotica-Novi Sad, kod Žednika, vozači imali problema da zaobiđu polomljene table sa znakovima, a po putu su se razleteli i mobilni toaleti.

Prethodno je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje na olujni vetar na području Srbije.

Navedeno je da će udari vetra na severu i istoku povremeno dostizati jačinu žestoke oluje (više od 24 m/s).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set