• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

12.11.2017

17:19

UŽIVAĆE ONI KOJI NE VOLE ZIMU: Decembar prosečno hladan, januar topliji, A EVO KAKVO NAS PROLEĆE ČEKA!

Vesti

UŽIVAĆE ONI KOJI NE VOLE ZIMU: Decembar prosečno hladan, januar topliji, A EVO KAKVO NAS PROLEĆE ČEKA!

Podeli vest

U narednih pet meseci, ne samo da se nećemo smrzavati kao što je bilo prošle zime, već se živa na termometru očigledno neće često spuštati ispod nule. Bar tako prognoziraju meteorolozi

Sudeći prema sezonskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, decembar će biti hladan, a januar nešto topliji sa doduše više padavina nego što je to uobičajeno. U februaru nas očekuju srednja maksimalna temperatura do šest stepeni, dok će u martu vreme biti malo toplije nego inače. Od aprila, prema dugoročnoj prognozi, srednje maksimalne temperature biće i do 19 stepeni Celzijusovih.

Prosečno hladan decembar

Očekuje se da će temperature u decembru biti malo više nego što je to uobičajeno. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 5,7 stepeni Celzijusa.

UŽIVAJTE U TOPLOM DANU: U Srbiji danas do 19 stepeni

Mesečna količina padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 2 milimetara u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 49 milimetara.

Blaži i malo suvlji januar

Srednja januarska količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka. Temperatura će biti za oko 1,5 stepeni viša u odnosu na višegodišnji prosek. Očekuje se da će u januaru srednja maksimalna temperatura u Beogradu i široj okolini, biti oko 4,6 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 milimetara. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 39 milimetara.

U februaru manje padavina, temperatura do 6 stepeni

Srednja februarska temperatura i količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka. Možemo očekivati da će srednja maksimalna temperatura iznositi oko 6,5 stepeni Celzijusa, i to u Beogradu i široj okolini.

VADITE IZ ORMARA ŠALOVE, KAPE I RUKAVICE... Evo kada u Srbiju stiže PRVI PRAVI SNEG!

Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 milimetara. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 28 milimetara.

Blaži i malo suvlji mart

I u martu možemo očekivati da će temperatura vazduha biti viša nego što je to uobičajeno za mart, za 0,6 stepeni. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha od 4 stepena, dok će srednja maksimalna biti oko 13 stepeni Celzijusa.

Tanjug

Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka, i iznosiće oko 36 milimetara.

Topliji i prosečno vlažan april

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka.

Minimalna temperatura u aprilu biće oko 9 stepeni, dok će srednja maksimalna temperatura iznositi i do 19 stepeni Celzijusa. Mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka i iznosiće oko 59 milimetara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set