• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

14.11.2017

16:36

LASKAVO PRIZNANJE! Novi Pazar top destinacija u Evropi!

Vesti

LASKAVO PRIZNANJE! Novi Pazar top destinacija u Evropi!

Podeli vest

Pobednik ovogodišnjeg nacionalnog konkursa za izbor Izuzetne destinacije Evrope u Srbiji je Novi Pazar, a drugo i treće mesto osvojili su Sremska Mitrovica i Zaječar

Konkurs je sprovela Turistička organizacija Srbije, a tema izbora bila je "kulturni turizam". Poseban naglasak stavljen je na materijalno kulturno nasleđe na listi nepokretnih dobara Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, na listi UNESCO kulturne baštine i u okviru tematskih kulturnih ruta.

Grad Novi Pazar konkurisao je sa materijalnim kulturnim nasleđem koje, između ostalog, obuhvata spomenike na UNESKO listi, kao što su srednjovekovni kompleks Stari Ras sa Petrovom crkvom i manastiri Sopoćani i Đurđevi Stupovi, zatim znamenitostima iz osmanskog perioda – Novopazarskom tvrđavom sa starom čaršijom, džamijama Altun-alem i Lejlek, Isa-begovim hamamom drugim lokalitetima.

Izabrane destinacije u Srbiji biće uvršćene u "Mrežu izuzetnih destinacija Evrope" i biće promovisane na međunarodnom planu kroz posebnu publikaciju posvećenu ovom projektu, kao i putem sajtova Turističke organizacije Srbije, Evropske komisije i društvenih mreža.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set