• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2017

07:39

STOP ZA PIJANE VOZAČE! Od danas policija pojačava KONTROLU NA ALKOHOL!

Vesti

STOP ZA PIJANE VOZAČE! Od danas policija pojačava KONTROLU NA ALKOHOL!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće, od danas do 17. decembra akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP

Ova akcija danas će početi u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Podsećaju se vozači da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača. 

Analize saobraćajnih nezgoda u Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao uticajni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, navodi se u saopstenju.

Tokom sprovođenja ove akcije, u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 6 godina

Svakoj uhvaćenoj pijanduri minimalno oduzeti godinu dana dozvolu, pa ako se uhvati da vozi bez dozvole momentalno poslati u zatvor. Previše ljudi strada od pobesnelih alkoholičara.

djordje delic

pre 6 godina

Uvek sam za rigorozne kontrole eventualne voznje u alkoholisanom stanju i tu treba biti zestok u odredjivanju kazne, sto cesce da se organizuju i nevezano za period u danu jer ljidi piju od jutra. Samo napred

Danilo

pre 6 godina

Ja sam solidan alkos ali kada popijem ne sedam za volan čak ni za 100 metara. Kada pijem uveče obavezno m taksi jer je najjeftinija varijanta, kada se ima za alkohol, ima se i za taksi. Dešavalo se da odem kolima u grad i popijem, u tom slučaju auto ostavljam na parkingu, zovem taksi i ujutru dodjem doteram auto kući. Po starom zakonu sam dosta puta vozio pijan kratke relacije i uvek sam "padao" ispred kuće. Posedujem sve kategorije, profesionalni sam vozač i ne želim da mi uzmu dozvolu zbog par pića jer znam da nikada više ne bih položio po novom zakonu A,B,C,D I E kategoriju. ZATO PAMET U GLAVU I PIJAN U AUTO SEDAM SAMO KAO SUVOZAČ. TREBA UVESTI NULTU TOLERANCIJU NA ALKOHOL!

sloba

pre 5 godina

Predlog o nultnoj toleranciji na akohol smatram jedinim ispravnim i poštenim,primer su naši susedi Mađarska,Rumunija a i Slovačka.Toleranciju do 0,2 smatram kao zamku u nastojanju kažnjavanja.

Saradžogla

pre 5 godina

Kada me zaustavi policija i zatraži da im duvam u aparat ja zatražim da prvo dune onaj ko mi pruža aparat.MISLITE DA VAS LAŽEM?Ja sam poznat kao uspešan branioc od polupismenih i uglavnom netačnih saobraćajnih prijava.Znam propise,zakone i policijske marifetluke.Wih se ne plašim i uglavnom se šokiraju KAKO IMAM HRABROSTI da im spočitavam!Kada bih napisao knjigu kako sam branio vozače ona bi bila hit!Čitaoci bi sa uživanjem čitali dogodovštine.Moja tarifa odbrane je flaša piva!A nisam pravnik.PS.Zamislite prijavu od DEVET strana formata A5.Udes opisan netačno i nepismeno?Suđenje je trajalo dva minuta jer sudija nije ni čitala i osumwičenog oslobodila.Ja sam samo rekao DA JE SVE NETAČNO I NEPISMENO!

Milan Seger

pre 5 godina

Tradicionalna svadba u Srbiji podrazumeva kolunu vozila, za volan obicno neko ko je do crkve vec popio nekoliko casica rakije. Suvozac za svaki slucaj u ruci ima flasu iz koje pije i naliva i vozaca. Uz sve to pucnjava iz pistolja i bahato ponasanje na semaforima bez postovanja propisa. Gde je policija da ovo zaustavi, ilegalno oruzije i voznja pod uticajem alkohola.

goran

pre 5 godina

treba uvesti pravilo da kad nekog prvi put uhvate sa alkoholom da se u vozacku upise da je alkos i da mu se izda A tablica koju ce morati da stavi na vidno mesto tako da vide i policajci i ostali vozaci da auto vozi vozac koji je mozda pijan,nije poenta u uzimanju para ili zatvoru ako nekog pijani vozac ubije,poenta je da se zastite i drugi vozaci i pesaci,dovoljno se para uzima od naroda .birali smo politicare da nas unistavaju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set