• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. M.

25.12.2017

12:30

ČUDO U ČAČKU! Žena (39) se porodila, a nije ZNALA DA JE TRUDNA! Došla zbog bolova u stomaku, A RODILA SINA

Vesti

ČUDO U ČAČKU! Žena (39) se porodila, a nije ZNALA DA JE TRUDNA! Došla zbog bolova u stomaku, A RODILA SINA

Podeli vest

M. J. (39) iz Čačka porodila se u urgentnoj službi, a nije ni znala da je trudna! Na svet je donela sina, a već ima ćerku od 12 godina. Muž i porodica u šoku

Čačanka M. J. (39) iz naselja Kulinovci kod Čačka porodila se u subotu u urgentnoj službi bolnice u Čačku a da nije ni znala da je trudna! Žena, koja inače ima ćerku od 12 godina, došla je u bolnici sa jakim bolovima u stomaku i potražila pomoć lekara.

- Pacijentkinja je na urgentno odeljenje došla oko 18 časova u pratnji muža i žalila se na jake bolove u stomaku. Čim sam počela da je pregledam, shvatila sam da je počeo porođaj! U pomoć mi je priteklo još troje kolega i ženu smo uspešno i brzo porodili. Porođaj je trajao vrlo kratko i na svet je došao zdrav dečak od dva i po kilograma! Beba je preneta na neonatologiju, a majka je posle pregleda prebačena u porodilište. I beba i mama su dobro - rekla je dežurna doktorka Biljana Kocović, koja je porodila M. J.

Nije pominjala trudnoću
Pacijentkinja, kojoj ovo nije prvi porođaj, rekla je da nije znala da je trudnadr Biljana Kocović, koja je porodila M. J.

Stefanović: Žena uvek zna kad je trudna

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS Srbije Aleksandar Stefanović kaže da svaka žena oseća i zna kad je trudna.- Prosto je nemoguće da žena ne zna da je trudna. Dete već od četvrtog-petog meseca trudnoće počinje da se pomera u stomaku i to prepoznaju i osećaju i žene koje nikad ranije nisu rađale, a da ne pričam o onima kojima je to druga ili neka naredna trudnoća. Čak i da ne postoji nijedan drugi simptom trudnoće, ovaj se javlja kod svih žena. Do neprimetne trudnoće eventualno može da dođe kod prvorotki kod kojih se javlja rani prevremeni porođaj, recimo u petom-šestom mesecu, ali kod porađaja u terminu nikad. Ne bih sad ulazio u motive zašto ova žena tvrdi da nije znala da je trudna, ali da to nije znala ili osetila, gotovo je nemoguće - kaže Stefanović.

Svi koji su se zatekli na prijemu pacijentkinje bili su iznenađeni, kako kažu u bolnici, pošto ni žena ni muž nisu pominjali trudnoću.

- Pacijentkinja, kojoj ovo nije prvi porođaj, rekla je da nije znala da je trudna. Kada smo njenom suprugu rekli da je postao otac i da je dobio sina, jedva se povratio od šoka. Važno je da se sve dobro završilo. Jeste neobičan slučaj i nije reč o prevremenom porođaju. Beba je preneta na neonatologiju, a majka je posle pregleda prebačena u porodilište. I beba i mama su dobro - kaže doktorka Kocović.

Porodica porodilje juče nije želela da komentariše ovaj, za tu porodicu neobično srećan trenutak. Tata je i dalje u šoku pošto nije znao da stiže prinova.

Komšije sa kojima smo razgovarali kažu da su primetili da je M. J. poslednjih meseci malo dobila na težini, ali da nikako po njoj nisu primećivali da je u drugom stanju.

- Ona je sve radila u kući, viđali smo je da radi, kupuje, ništa nije ukazivalo da je trudna. Jesenas smo je videli da unosi drva za ogrev i radi poslove koje trudna žena ne bi smela, stoga i verujemo da za trudnoću nije znala - pričaju njihove komšije.

Prema rečima stručnjaka, zaista su retku slučajevi i u svetu da žena devet meseci ne zna da je u drugom stanju. Takva pojava je moguća je kod žena koje imaju neredovne cikluse, višak kilograma ili hormonski disbalans, pa čak i odbojnost prema trudnoći. Žene u srednjim godinama promene na svom telu koje su slične početku trudnoće (izostanak ciklusa, gojaznost) pripisuju prvim znacima menopauze, pa je to možda i ovde bio slučaj.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
raska

pre 5 godina

Pa valjda kada izostane menstruacija par meseci zna se sta je?

Yass

pre 5 godina

Cuj on zna da zena mora da zna da je trudna ja imam cetvoro dece znala sam da sam trudna al desi mi se da se nesto mrda po stomKu pa trcim kod ginekologa jer sam u drugoj trudnoci dobijala 4mesece normalno

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set