• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: anel grbović

25.12.2017

20:21

SMENJEN MUFTIJA SANDŽAČKI:  Hasibu Suljeviću istekao mandat, izbori slede krajem januara!

Vesti

SMENJEN MUFTIJA SANDŽAČKI: Hasibu Suljeviću istekao mandat, izbori slede krajem januara!

Podeli vest

Muftija sandžački Hasib Suljević od danas više nije na toj funkciji, saznaje Informer u Islamskoj zajednici Srbije

Kako saznajemo, do kraja januara naredne godine biće izabran novi muftija.

Suljević za Informer kaže da je čuo da je smenjen ali da ga niko o tome nije zvanično obavestio.

- Čuo sam da su me smenili ali nisu mi poslali nikakav dopis, nisu me zvanično o tome obavestili. Kada budem zvanično obavešten onda ću to komentarisati, rekao je Suljević.

S druge strane, reis Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović rekao je u izjavi za Informer da je Suljeviću mandat istekao još pre dve godine ali da "zbog određenih situacija" tada nisu organizovani izbori za novog muftiju.

- Našem bratu je istekao mandat i sada organizujemo izbore koji će biti krajem januara. On ima pravo da se kandiduje, ako pobedi, svi mu čestitamo i idemo dalje. Već su najavljene neke kandidature, rekao je reis Nasufović i dodao da je reč o prirodnom ciklusu.

On je, kako je dodao, održao sastanak sa imamima (verskim službenicima) iz Novog Pazara a u narednom periodu razgovaraće i sa kolegama iz drugih sandžačkih opština.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set