• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2018

07:51

MINISTAR VULIN NOVU DOČEKAO S VOJNICIMA: ​Vulin:Vojska će čuvati mir i sigurnost svih građana!

Vesti

MINISTAR VULIN NOVU DOČEKAO S VOJNICIMA: ​Vulin:Vojska će čuvati mir i sigurnost svih građana!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba LJubiša Diković Novu godinu su dočekali sa pripadnicima 250. raketne brigade u kasarni „Aerodrom" u Pančevu i poručio da će pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dati sve od sebe da godina ispred nas bude mirna, sigurna i stabilna, i da Srbija bude zaštićena, čuvana i branjena

Vulin je svim građanima Srbije, u ime pripadnika Ministarstva odbrane i pripadnika Vojske Srbije čestitao 2018. godinu i poželeo da ova godina bude vredna pamćenja i vredna ponavljanja, saopštilo je resorno ministarstvo.
On je rekao da će se pripadnici sistema ponašati isto i sledeće godine - da će svaka noć biti mirna, sigurna i branjena poput ove i da će pripadnici Vojske Srbije čuvati mir i sigurnost svih građana.

- Godina pred nama biće godina nastavka obnove Vojske Srbije, poboljšanja materijalnog položaja svih naših pripadnika, ali i godina u kojoj će svi građani Republike Srbije osetiti dobrobiti politike štednje, rada i stabilnosti - istakao je Vulin.

Tanjug

On je rekao i da bez snažne i stabilne Vojske, nema snažne i stabilne Srbije.

- Bez snažne i stabilne Vojske, nema sigurnog regiona. Bez snažne i stabilne Vojske nema ni Srbije kojoj se nadamo, volimo i radujemo. Građanima Srbije želim srećnu i uspešnu Novu Godinu, puno zdravlja, sreće i da budu mirni i uvereni da je njihova vojska uvek tu za njih - zaključio je Vulin.

Tanjug

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković podsetio je da u novogodišnjoj noći za bezbednost građana Srbije brine preko 2.800 pripadnika Vojske Srbije, što u Kopnenoj zoni bezbednosti, što na državnoj granici, što u snagama za zaštitu vazdušnog prostora.

- Skupa sa ministrom odbrane i njegovim saradnicima večeras smo ovde u raketnoj bateriji da propratimo njihovu organizaciju. Svim pripadnicima Vojske, odavde sa vatrenog položaja, želim srećnu 2018. godinu, koja će, siguran sam, biti dosta bolja i koja će pozitivno uticati na sve ono što ćemo raditi na povećanju borbene sposobnosti naših jedinica, što nam je i osnovni zadatak - rekao je Diković.

Zastupnik komandanta 250. raketne brigade pukovnik Milan Popović referisao je ministru odbrane i načelniku Generalštaba o stanju u jedinici. 

Tanjug

Popović je podsetio na bogatu tradiciju 250. raketne brigade koja nosi orden Narodnog heroja zbog podviga u odbrani od NATO agresije 1999. godine, kao i na nedavne uspehe koje je njegova jedinica postigla na gađanju u Bugarskoj.
Najodgovornijim licima u sistemu odbrane pripadnici 3.raketne baterije 1. raketnog diviziona demonstrirali su prelazak u prvi stepen pripravnosti na raketnom sistemu „Neva". Reč je o jedinici koja se nalazi u sistemu stalnog borbenog dežurstva protivvazduhoplovne odbrane.

Uz Vulina i Dikovića u kasarni Aerodrom sinoć su bili i državni sekretar Aleksandar Živković i zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Sava Milenković.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set