• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.01.2018

08:09

ČUDO, CNN NAS NAHVALIO! Srbija jedina iz regiona na listi TOP DESTINACIJA u 2018.

Vesti

ČUDO, CNN NAS NAHVALIO! Srbija jedina iz regiona na listi TOP DESTINACIJA u 2018.

Podeli vest

Srbija se na listi američke televizijske mreže CNN našla na listi 18 turističkih odredišta koje treba posetiti u 2018. godini, kao jedina zemlja iz regiona

Srbija se tako našla u grupi sa Zelenortskim Ostrvima, Nacionalnim parkom Botum Sakor u Kambodži, Maltom, karipskim ostrvom Nevis, Banfom u Kanadi, Naganom u Japanu, Pueblom u Meksiku, Esauirom u Maroku, Pertom u Australiji, Ruandom, Kritom, Pjeongčangom u Južnoj Koreji, Lisabonom, Kahamarkom u Peruu, provincijom Junan u Kini, Ešvilom u Severnoj Karolini i Nju Orleansom.

- Planirate odmor 2018. i počinjete da razmišljate da ponovo odete na mesto gde se išli prošle godine, sa plažama koje su, kao, dobre i sa prosečnim koktelima? Hajde, znate da možete bolje - poručije CNN.

Srbija je, ukazuje ta TV mreža, kao turistička destinacija "kaskala" za nekim drugim zemljama koje su nekada činile Jugoslaviju, što se naročito odnosi na hrvatsku i crnogorsku jadransku obalu.

- Ali ne dugo. Posetioci počinju da dolaze u ovaj uglavnom neotkriveni ugao regiona, privučeni izuzetnim prizorima, bogatom istorijom, vrednošću onog što dobijaju za svoj novac i - obiljem sira - piše CNN.

Rijalda Mujezinović


Kako je objavljeno na sajtu te američke mreže, Beograd se već pozicionirao kao grad "koji zna da se zabavlja" i - poput istočnoevropskih gradova pre 10 ili 15 godina - odbacuje socijalističko urbano nasleđe i "hita ka blistavijoj budućnosti".

Ističe se da Kopaonik i Zlatibor pružaju mogućnosti za zimske sportove i utočište tokom leta u epskom planinskom okruženju.

Nacionalni park Tara ima klisure nad kojima se nadvijaju kraški brežuljci prekriveni šumama.

Na jugu Srbije nalazi se ?avolja Varoš za koju CNN kaže da pruža "ludi geološki spektakl čudnih stenovitih vrhova".

- Iako Srbija nema svoju morsku obalu, moćni Dunav i dalje leti privlači kupače na tvrđavama načičkanu ''rivijeru'' - ističe se u tekstu.

Prošle godine, na CNN-ovoj listi najpoželjnijih turističkih odredišta, iz regiona se našla Albanija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set