• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.01.2018

15:31

(FOTO) VELIKI USPEH NAŠIH NEBESKIH TRKAČA! Prvi nastup nacionalnog tima Skyrunning asocijacije Srbije u 2018.

Vesti

(FOTO) VELIKI USPEH NAŠIH NEBESKIH TRKAČA! Prvi nastup nacionalnog tima Skyrunning asocijacije Srbije u 2018.

Podeli vest

Srpski skajraning tim je otvorio sezonu već u prvim danima januara u regiji Trsta. Proteklog vikenda u sastavu Nenad Mitrović, Žarko Ćulibrk i Bojan Dulejan na vrlo teškoj i ozbiljnoj planinskoj trci u Italiji “S1 Ipertrail” uzeli su učešće na najdužoj distanci od 164 km sa 7km vertikalnog uspona

Nastupili su u ekipnoj konkurenciji, na najdužoj stazi koja je išla kroz Italiju i Sloveniju, u zimskim uslovima

Format je takav da staza nije obeležena i idete po nepoznatom terenu što znatno otežava napredak i utiče na dodatno trošenje energije. Dobrim delom ide i kroz Sloveniju tako da kruži preko starih graničnih puteva koji su potpuno divlji i puni životinjskog sveta. Dozvoljena je samo upotreba gps uređaja i mapa, dok vam organizator daje gps transmitere i tako vas svi mogu pratiti u realnom vremenu, on line.

Miloš Milenković

Na taj način proveravaju dal ste se izgubili ili kratite stazu usled čega bi bili diskvalifikovani. Naš tim je išao savršeno, vrlo precizno i fokusirano. Start je bio u dva termina a naši su startovali u prvom 4.januara u 22 časa. Na cilj su stigli 6.januara u 11:38 nakon 37 sati i 38 minuta. Prvi u svojoj grupi ali četvrti u ukupnom plasmanu jer je druga grupa, koja je startovala 5.januara u 5 ujutru imala tri tima koja su ipak bila brža.

Miloš Milenković

Trku je završilo oko 35% učesnika ove godine što dovoljno govori o velikom uspehu naših nebeskih trkača. Kiša je pratila trkače ceo dan i drugu noć uz ozbiljnu maglu. Ovacije su bile fantastične na cilju u varošici Sistiana, iako je neprestano padala kiša. Italija je poznata kad su u pitanju sportovi u planini, njihova igrališta su Dolomiti i Alpi i oni najbolje znaju koliko je potrebno volje, truda i rada da bi se postigli ovakvi rezultati. Naš tim je dobio sve pohvale organizatora, kao ekipa za primer kako male zemlje mogu napraviti vrhunske rezultate. Direktor trke i idejni tvorac Tomaso Motoni, inače sam strastveni planinski trkač organizuje trail trke širom sveta i bio je učesnik na Ultra trail-u Stare planine 2016. godine gde je istrčao 122km.

Miloš Milenković

Nebeskim trkačima Srbije zvanična sezona startuje 31. marta na Goču u opštini Kraljevo sa trkama na 30 i 57km.

Miloš Milenković

Pred skajraning asocijacijom je ozbiljan rad a naša zemlja ima odlične uslove za ovaj planinski sport, koji se bori da postane Olimpijski. Sve pohvale kolegama iz Italije, jaka konkurencija i dobra organizacija. Takođe veliko bravo za Mitrovića, Ćulibrka i Dulejana za ostvareni rezultat i predstavljanje Srbije na najbolji način, u duhu fer pleja i postavljenih pravila. Svi su dobili i značajan broj bodova za najveću trail trku na svetu, čuveni UTMB koji startuje u Šamoniju svakog avgusta. Asocijacija se zahvaljuje prijateljima tima, pošto bez njihove podrške ovaj uspeh ne bi bio moguć.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set