• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.01.2018

12:03

ATRAKTIVNA DESTINACIJA ZA STRANE TURISTE! Srbija predstavlja turističku ponudu na sajmu u Beču!

Vesti

ATRAKTIVNA DESTINACIJA ZA STRANE TURISTE! Srbija predstavlja turističku ponudu na sajmu u Beču!

Podeli vest

Direktor kancelarije za komunikaciju sa medijima Sajma turizma u Beču, mag.Paul Hamerl uputio je poziv Srbiji da, na sledećem sajmu učestvuje na Sajmu, čak i kao zemlja partner

-Prošle godine nam je zemlja partner bila Poljska, ove godine Španija i te zemlje su u tom trenutku najzastupljenije na Sajmu. Srbija bi mogla sledeće godine da predstavi sve svoje regije pojedinačno, jer vaša zemlja ima izuzetnu istoriju, kulturu, gastronomiju, folklor... – kaže mag. Paul Hamerl.

Dodaje da je problem Srbije što nema dugu tradiciju u turizmu kao što su to imale Slovenija i Hrvatska, ali da je vreme da se svet upozna sa lepotama mnogobrojnih destinacija kojih ima u našoj zemlji. 

-Sajam u Beču je prava prilika za predstavljanje Srbije jer je ove godine akreditovano 800 medija iz 80 zemalja. Broj posetilaca je veći od 150.000 a Austrijanci su poznati kao narod koji voli putovanja i upoznavanje novih turističkih destinacija. Jedna Austrijska porodica troši u proseku 2.750 evra za odmor, tako da su naši turisti jako traženi gosti u bilo kojoj zemlji – objašnjava gospodin Hamerl ističući da Austrija nema problema što njihovi građani posećuju druge destinacije jer su i sami izuzetno razvijena turistička zemlja sa preko 143 miliona noćenja u prošloj godini. 

Promo

Na kraju, kaže da  je jednom bio u Srbiji i to prošle godine na Sajam turizma u Novom Sadu, i da je samo na kratko video neke naše ponude, ali bi želeo da vidi Srbiju sledeće godine kao njihovog partnera pri tom obećavši svu pomoć u predstavljanju Srpkog turizma.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set