• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

22.01.2018

11:17

​SNEG PRAVI HAOS u pojedinim delovima Srbije! Nema struje, SELA ZAVEJANA!

Vesti

​SNEG PRAVI HAOS u pojedinim delovima Srbije! Nema struje, SELA ZAVEJANA!

Podeli vest

Sneg jakog intenziteta koji je u poslednja 24 sata padao na području opštine Ivanjica, izazvao je probleme u snabdevanju strujom u nekoliko planinskih sela

Otežano je i normalno odvijanje saobraćaja prema višim i planinskim delovima te opštine.

Bez struje su ostala planinska sela Osonice i Luka i naselje Lučka reka, zbog vlažnog snega koji je pokidao visokonaponske vodove, rečeno je agenciji Beta u Elektrodistribuciji Čačka, koja pokriva i opštinu Ivanjica.

Dežurne ekipe su na terenu i očekuje se da će sva sela u toku dana dobiti struju. 

Svi državni i opštinski putevi su sinoć očišćeni, a od jutros se čiste seoski, nekategorisani putevi rečeno je agenciji Beta u opštinskoj upravi Ivanjice. 

Visina snežnog pokrivača na gradskom području Ivanjice je između pet i sedam centimetara, u brdskim predelima od 10 do 15 centimetara, dok je na planinskim predelima Ivanjice i preko 20 centimetara. 

Informer

Snežne padavine praćene jakim vetrom zavejale su tokom noći gotovo sve putne pravce ka selima na teritoriji Sjenice. 

Direkor Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta Rasim Jahić rekao je radiju Sto plus da je deset njihovih mašina na terenu i da je počelo čišćenje puteva ka selima. 

- Neizvesno je kada će posao biti završen jer to u velikoj meri zavisi od vremenskih prilika i konfiguracije terena. Za razliku od seoskih područja, situacija je povoljnija u gradu gde se saobraćaj odvija normalno - dodao je Jahić. 

Meteorološka stanica u Sjenici izmerila je debljinu snežnog pokrivača od 17 centimetara, a iz te ustanove dodaju da je tokom noći vetar dostizao brizinu od 50 kilometara na čas.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set