• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.01.2018

15:31

(FOTO) ​JAGODINA I HERCEG NOVI NAJAVILI PROŠIRENJE SARADNJE! Održan Karavan 49. Praznika mimoze

Vesti

(FOTO) ​JAGODINA I HERCEG NOVI NAJAVILI PROŠIRENJE SARADNJE! Održan Karavan 49. Praznika mimoze

Podeli vest

U Skupštini grada Jagodine je održan sasatanak delegacija Jagodine i Herceg Novog, na čelus  sa predsednikom Skupštine grada Jgaodine Draganom Markovićem Palmom i predsednikom opštine Herceg Novi Stevanom Katićem, nakon čega su se Marković i Katić obratili novinarima

Centralnom gradskom ulicom prošao je karavan u kome su bili mažoretkinje, orkestar, klovnovi, a gosti iz Herceg Novog su građanima Jagodine poklanjali mimoze, cvet u čiju čast se održavaju Dani mimoze u Herceg Novom.

Dragan Marković Palma istakao je da je potrebno pojačati ekonomsku saradnju Srbije i Crne Gore.

informer.rs

- Kada je delegacija Jagodine bila u poseti Herceg Novom, septembra prošle godine, videli smo da većina građana Herceg Novog podržava ono što radi Srbija i oni žele da sarađuju sa Srbijom i mi prihvatamo taj njihov predlog. Mi želimo da saradnja između Srbije i Crne Gore bude veća nego što je bila ranijih godina. Prilikom naše posete Herceg Novom, konzul Srbije me pitao zašto nismo poslali zvaničan dopis našoj ambasadi da dolazimo, ja sam mu rekao da za mene Crna Gora nije inostranstvo i da se tamo osećam kao u Srbiji. Nikada se nismo mešali u izborne kampanje u Crnoj Gori, ali sada imamo moralnu obavezu da podržimo naše današnje goste na sledećim izborima u Crnoj Gori, a to su predsednički izbori - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine i dodao:

PALMA: UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA JE TEORISTIČKI AKT!

- Dani mimoze u Herceg Novom su brend i cela Evropa zna za taj praznik. Ja sam predložio Stevanu Katiću da se Dani mimoze održavaju u Herceg Novom i u letnjem periodu kada tamo dođe veliki broj turista. Ja sam impresionairan onim što sam video u Herceg Novom, a posebno izgradnjom nekoliko kompleksa i siguran sam da će ova opštinska vlast u Herceg Novom promeniti vizuelni izgled grada u narednih 5 - 6 godina i privući još veći broj turista - rekao je i pozvao građane Srbije koji odlaze na odmor u Crnu Goru, da obavezno odu u Herceg Novi.

Predsednik opštine Herceg Novi istakao je da je Jagodina brend Srbije!

informer.rs

- Opredelili smo da ove godine Praznik mimoze najavimo karavanom koji će proći kroz Srbiju i Republiku Srpsku, a posebno kroz Jagodinu, naš budući pobratimski grad. Jagodina to zaslužuje jer je definitivno postala brend Srbije, pored Kopaonika Zlatibora, Beograda i Novog Sada. Jagodina je danas jedna razvijena opština zahvaljujući gospodinu Markoviću, koji je svojim angažovanjem, trudom i radom izneo da ovaj grad danas ovako izgleda i ja mu na tome čestitam. Na današnjem sastanku dve delegacije dogovorili smo o proširenju saradnje između dva grada - rekao je on i dodao: 

informer.rs

- Ovo je naša treća međusobna poseta od dolaska nove vlasti u Herceg Novom juna prošle godine i nastavićemo da se i dalje međusobno podržavamo na zadovoljstvo građana Jagodine i Herceg Novog i Srbije i Crne Gore. U prvoj nedelji februara počinju Dani mimoze u Herceg Novom i trajaće 30 dana i mi očekujemo oko 20 000 gostiju, a sledeće godine će ovaj naš praznik navršiti 50 godina i uz 130 godina naše gradske muzike, biće to veliki događaj za koji se mi već sada pripremamo i trajaće naredne godine 50 dana - izjavio je predsednik opštine Herceg Novi, Stefan Katić.

(HIT VIDEO) Palma čekao goste za krsnu slavu pa SA UNUCIMA I UNUKAMA SMISLIO KOREOGRAFIJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set