• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

24.01.2018

16:48

TEMPERATURNI ŠOKOVI DO KRAJA JANUARA! A evo kada nas tačno očekuje SNEG!

Vesti

TEMPERATURNI ŠOKOVI DO KRAJA JANUARA! A evo kada nas tačno očekuje SNEG!

Podeli vest

Do kraja januara temperatura će svakim danom postepeno biti sve veća. Nema naznaka da će padati sneg, ali ono što može da liči na zimu jesu jutarnji mrazevi, zbog kojih će u nekim gradovima temperatura ići i do minus 9 stepeni Celzijusa

Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) kaže da bi do kraja januara trebalo da bude suvo.

- Od danas će biti i više sunca, a temperatura će se kretati od 5 do 10 stepeni. Tako će biti do kraja januara, a jedino što možemo očekivati, jeste pojava jutarnjih mrazeva. To će biti primetno pogotovu u naredna tri dana, gde će na jugu i jugoistoku biti od - 9 do - 5 stepeni, dok se prognozira da će jutarnje temperature u Vojvodini i Beogradu ići od -5 do nula stepeni - kaže Sovilj.

Za pojavu mraza i temperatura u minusu u najvećoj meri krivo je vedro nebo, objašnjava meteorolog, jer kada nema oblaka brže dolazi do hlađenja površinskog sloja zemlje. Očekuje se i pojava magle.

- U svakom slučaju vazduh će biti hladan, ali već krajem nedelje se očekuje i slabljenje jutarnjeg mraza - objašnjava Sovilj.

Prema dugoročnoj prognozi, postoji mogućnost da bi već od 31. januara, a možda i 1 . februara opet moglo da nas očekuje naoblačenje sa susnežicom i snegom.

Sneg, koji će tada padati, mogao bi da se zadrži koji dan na ulicama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set