• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

29.01.2018

09:56

DO PROLEĆA - NEMA ZIME! Samo magla i jutarnji mraz, A U ČETVRTAK 16 STEPENI!

Vesti

DO PROLEĆA - NEMA ZIME! Samo magla i jutarnji mraz, A U ČETVRTAK 16 STEPENI!

Podeli vest

U Srbiji će do četvrtka biti pretežno sunčano vreme sa temperaturama od čak 16 stepeni, a "jake" zime nema ni na vidiku, prognoziraju meteorolozi! 

Jutra će biti hladna i praćena mrazom, dok će dnevna temperatura biti daleko iznad januarskog proseka. Doduše, za sledeći vikend se najavljuje naglo zahlađenje sa padavinama i snegom na planinama, ali bez "debelog" minusa. Zato meteorolozi predviđaju da do proleća uopšte nećemo imati pravu zimu.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže za Informer da ćemo u narednim danima uživati u pravom proleću.

- Od danas, pa sve do četvrtka širom zemlje biće pravo pravcato proleće. Jutra će biti hladnija, ponegde praćena mrazom, a živa će se kretati od minus šest do pet stepeni. Dok će preko dana biti pretežno sunčano sa merenjima do čak 16 stepeni Celzijusa, što je iznad svakog proseka za ovo doba godine - kaže Đurić.

Prema njegovim rečima, promenljivo vreme uz kombinaciju sunca i kiše imaćemo sve do kraja zime.

- Nakon toplijih dana i merenja iznad proseka, već u noći između četvrtka i petka dolazi do naglog pada temperature i formiranja kišnog ciklona. Osim kiše i jakog vetra, promena vremena sa sobom će doneti susnežicu u nižim predelima, ali i sneg na planinama. Jutra će biti u minusu, praćena maglom i mrazom, dok će preko dana živa u termometru u petak ići samo do šestog podeoka. Svakako, ovo nije ništa novo za februar, ali je važno napomenuti da velikih snežnih padavina i znatno niskih temperatura neće biti sve do kraja zime - ističe naš sagovornik.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set