• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

01.02.2018

15:21

IZVRŠILA KRIVIČNO DELO ZLOUPOTREBE POLOŽAJA! Službenici RFZO iz Kruševca određen pritvor

Vesti

IZVRŠILA KRIVIČNO DELO ZLOUPOTREBE POLOŽAJA! Službenici RFZO iz Kruševca određen pritvor

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Kruševcu donelo je danas naredbu o sprovođenju istrage protiv službenice RFZO , M.M. ( 57) iz okoline Kruševca , zbog zloupotrebe službenog položaja

Posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, njoj je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kruševcu odredio pritvor, potvrdio je za Informer javni tužilac dr Bratislav Petrović.

-Više javno tužilaštvo u Kruševcu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M.M. (1961.g.) iz okoline Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od jula 2010. do januara 2018. godine kao viši saradnik - kontrolor/ likvidator Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje – Filijala Rasinskog okruga , iskorišćavanjem svog službenog položaja, pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 22.000.000,00 dinara i u tom iznosu nanela štetu Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, čime bi izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 st. 3. u vezi st. 1 KZ. U prosotrijama Višeg javnog tužilaštva u Krušervcu ista je saslušana na okolnosti predmetnog krivičnog dela. 

- Od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kruševcu, odredjen je pritvor prema imenovano - kaže za Informer javni tužilac Dr Bratislav Petrović.

Za sada se sumnja  da je ova službenica protivpravno sebi pribavila preko 22 miliona dinara tako što je prilikom kreiranja naloga za plaćanje bolovanja preko 30 dana zaposlenima u raznim preduzećima, unosila i broj svog ličnog računa i naziv fiktivne radnje i takve naloge prosleđivala na naplatu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set