• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

02.02.2018

14:51

(FOTO) PRŠUTA, SLANINA, ČVARCI, KOBASICE! SVE NA JEDNOM MESTU! Počela PRŠUTIJADA u Mačkatu!

Vesti

(FOTO) PRŠUTA, SLANINA, ČVARCI, KOBASICE! SVE NA JEDNOM MESTU! Počela PRŠUTIJADA u Mačkatu!

Podeli vest

U zlatiborskom selu Mačkat u porti crkve odražana je trodnevna 18 pršutijada 

Ove godine učestvovalo 20 izlagača, do sada najviše. Kao i svake godine i ove su se birali najbolji suhomesnati proizvodi.

informer.rs

Zlatna medalja za najbolju domaću kobasucu pripala je Aleksandru Čelikoviću, za najbolju slaninu Marku Stojanoviću, za ovčija pršutu Radomiru Šopaloviću, za ovčiju stelju Nikoli Brkoviću, za najbolju svinjsku pršutu Radomiru Šopaloviću i za najbolju goveđu pršutu Aleksandru Radojičiću iz Mačkata.

Aleksandar Radojičić je tajnu proizvodnje suhomesnatih delikatesa naučio od dede
Velimira i oca Živorada. Sada je proizvodi zajedno sa suprugom Kosarom i, a pomažu mu i četvoro dece Jovana, Veljko, Strahinja i Sofija.

informer.rs

- Ovo je porodični posao i od malih nogu se bavim proizvodnjom suvog mesa, dakle negde oko 30 godina. Svi u porodici radimo. A za dobar kvalitet potrebna je dobra praksa, kvalitetna sirovina i ovo područje – rekao je Aleksandar, koji svoje proizvode prodaje na užičkoj pijaci, snabdeva neke markete i restorane u Beogradu.

informer.rs

Ove godine svoje proizvode su izlagali gosti iz Italije i Slovenije, a bilo je i dobrog vina iz Makedonije. Cene su kao i na pijacama: kobasica 900 dinara, slanina od 700 do 900, goveđa pršuta 1.500 – 1.700 dinara, svinjska pršuta od 1.200 do 1.500 dinara, ovčija stelja 1.200 i čvarci 1.000 dinara. Među najdužim pršutama bila je pršuta pršutara Mitra Marića i duga je oko 2 m.

informer.rs

Ko je hteo mogao je i da jede pečenu prasetinu sa ražnja koja košta 1.500 dinara po kilogramu ili jagnjetinu sa ražnja po ceni od 1.800 dinara po kg. Tu je i neizostavni kiseli kupus sa suvim rebrima, a porcija košta 400 dinara.

informer.rs




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zlata

pre 6 godina

Ma ljudi,odakle toliko meso na Zlatiboru ???Svake godine odlazim i obilazim Zlatibor ali tolika krda stoke nema...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set